Archief: september 2010

Gebruiker van Android app is vogelvrij

66 procent van de Android apps misbruikt privégegevens. Dat blijkt uit onderzoek van Intel Labs, Pennsylvania State Universiteit en Duke Universiteit.

De onderzoekers onderzochten dertig van de 358 populairste gratis Android apps en ontdekten 68 gevallen van potentieel misbruik,

Sommige applicaties deelden de locatie van de gebruiker met advertentiebedrijven alleen als er advertenties op de mobiele telefoon werden getoond.

Andere applicaties deden dit ook als de gebruiker de applicatie niet gebruikte. In sommige gevallen werd de locatie van de gebruiker elke 30 seconden doorgestuurd.

Zeven applicaties verzamelden het device ID en in sommige gevallen ook het telefoonnummer en simkaart serienummer.

In bijna alle gevallen werd de informatie verzameld zonder de gebruiker te informeren. De gebruiker van de Android app is vogelvrij.

eBuddy bereikt 100 miljoen downloads

De mobiele chat-applicatie van het Amsterdamse eBuddy is sinds de start in 2007 meer dan 100 miljoen keer gedownload.

Hiermee treedt eBuddy toe tot het selecte gezelschap van Facebook, Google Maps en Opera Mini. Zij bereikten eerder deze mijlpaal.

Digitaal spoorboekje gaat papieren editie vervangen

De NS gaat het 130 jaar oude papieren spoorboekje vervangen door een digitale versie.

Vanaf volgend jaar kan reisinformatie alleen in digitale vorm en bij loketten worden opgevraagd.

Volgens de NS is het papieren spoorboekje snel verouderd en geeft het vaak geen actuele informatie.

Het digitale spoorboekje gaat korte trajecten aangeven met als uitgangspunt stoptreintrajecten.

Volgens de NS zijn er alternatieven genoeg om aan actuele reisinformatie te komen, zoals internet, iPhone, informatieschermen op stations en telefonisch via 9292OV.

Mobile, smartphone, tablet: de strijd om de consument

Every succesful professional has a great Playbook.

Met die slogan gaat Blackberry met zijn tablet PlayBook de strijd aan met Apple’s iPad. De PlayBook komt in het tweede kwartaal van 2011 richting Europa.

Van phone naar smartphone naar tablet: de strijd om de consument verplaatst zich naar de tablet pc.

Nokia komt met smart snowboard

Nokia en snowboardfabrikant Burton komen met een mobiel platform voor snowboarders. Deelnemende snowboarders hebben op hun plank een sensor, die in verbinding staat met een mobiele applicatie.

De sensor verzamelt data over onder andere trucs, ritten en de hoogte van sprongen. De informatie is via de applicatie Push op Twitter of Facebook te plaatsen.

Nokia noemt Push een vorm van connected snowboarding. Het platform moet uitgroeien tot een digitale game in de echte wereld. Door het spelelement kunnen gebruikers elkaar uitdagen en hun scores bijhouden.

Nokia hoopt dat binnen vijf jaar alle snowboarders van het platform gebruik maken en zou het systeem kunnen uitbreiden naar andere extreme sporten.

Iraanse Blogfather krijgt 19 jaar cel

De Iraans-Canadese blogger en schrijver Hossein Derakhshan (35) heeft in Iran 19,5 jaar cel gekregen.

Hij is de grondlegger van het bloggen in het Farsi, de officiële taal van Iran.

Vanuit Canada maakte Derakhshan handleidingen voor bloggen en het opzetten van websites voor Iraniërs.

Op zijn eigen blog schreef hij kritisch over de Iraanse president Ahmadinejad. Dat leverde hem de naam The Blogfather op.

Toen Derakhshan in 2008 zijn familie in Iran bezocht, werd hij opgepakt en vastgezet. Vanaf die tijd heeft hij niet mogen praten met zijn familie of met een advocaat.

 Volgens regeringsgezinde media in Iran is The Godfather veroordeeld voor samenzwering met vijandige landen, het verspreiden van anti-Iraanse propaganda en het beledigen van de islam.

Nieuwe iPod Nano kost Apple 33 euro

De nieuwe iPod Nano kost Apple 33,50 euro aan onderdelen, terwijl de goedkoopste versie van de iPod in de winkel ligt voor 159 euro.

Het duurste onderdeel is het geheugen. Het werkgeheugen en het  systeem-geheugen kosten volgens iSuppli samen 10,70 euro.

De touchscreen is daarna het duurst met 8,50 euro. De processor van de iPod kost 3,35 euro, de software 2,60 euro.

Daarna zijn er nog een aantal kleinere materiaalkosten. In totaal komt dat uit op 33,50 euro.  Verkoopprijs in Nederland 159 euro.

Ik ben benieuwd wat Apple aan marketing uitgeeft.

PayPal lanceert mobiele shopgids-applicatie

Het internetbetalingsbedrijf PayPal heeft een applicatie geïntroduceerd die gebruikers laat zien bij welke sites ze met hun mobiel kunnen betalen.

De Nationale Mobiele Shopgids geeft een overzicht van deze zogeheten m-commerce sites. 

Bedrijven worden kosteloos opgenomen in de winkel-applicatie. Het aantal winkels dat zich inmiddels heeft aangesloten is nog wat karig, maar hier zit potentie in!

Door op een winkel naar keuze te klikken, word je naar de desbetreffende site geleid of wordt de applicatie van de winkel geïnstalleerd waarmee je betalingen kan maken.

Gebruikers van een iPhone of Android-smartphone kunnen de M-gids gebruiken.

PayPal verwacht door de groei van smartphones en mobiel internetgebruik een forse toename van retailverkopen via de mobiele telefoon.

iConfess basis voor thriller apps

De Belgische Revolver Studios hebben met hun eerste iPhone app iConfess de basis gelegd voor de ontwikkeling van ware thriller apps.

Met iConfess kun je je geheimen delen met anderen, zeggen de makers.

Verlangens, overspel, familieshit, oplichting,relaties op het werk, schofterige streken, moord en doodslag, see iConfess.  Voortaan elke dag entertainment voor 79 eurocent.

Telegraaf en Prive hebben de slag gemist.

Hier onstaat de nieuwe roddelwereld, het nieuwe entertainment, GTST, de vervanger van de biechtstoel.

Waar is Peter R. de Vries?

Ik lees de bekentenis van een vrouw die haar man heeft vermoord.  Is er een vertegenwoordiger van de politie die iConfess volgt?

Nondeju! Wat nu?

Revolver kan met de doorontwikkeling van iConfess een doorbraak maken naar nieuwe vormen van apps.

BMW start social media project

De BMW-groep is gestart met social media project i. Project i bestaat al een paar jaar, maar BMW duikt er nu mee de social media in.

Via project i ontwikkelt en presenteert BMW zijn visie op duurzame mobiliteit. Nu krijgt de online-community de gelegenheid zich ermee te bemoeien. 

Te volgen op Facebook en Twitter.