Blij met Android 4.0 update? Pech, Sony smartphones worden langzamer

Komt de lang verwachte versie van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich, ICS) er eindelijk aan. Worden de Xperia-smartphones er langzamer van. Althans daarvoor waarschuwt Sony voor, bericht Webwereld.

De aankomende update naar Android 4.0 is gemaakt voor zwaardere hardware en ontwikkeld met het oog op de Galaxy Nexus. Sony past ICS nu aan om te kunnen draaien op de 2011 Xperia-smartphones.

Major update

De nieuwe versie van Android is volgens Sony een major update waardoor bijvoorbeeld het geheugenverbruik flink kan toenemen.

Sony heeft het geheugenbeheer van ICS op Xperia-toestellen inmiddels geoptimaliseerd. Met hulp van een prestatie-assistent voor fijnafstelling als ICS kunnen gebruikers bepaalde diensten uitschakelen om hun toestel beter te laten draaien.

Uitrol start binnenkort

Android 4.0 wordt vanaf medio april door Sony uitgerold.

De eerste Xperia-toestellen, de Sony Ericsson Xperia Arc S, Xperia Neo V en Xperia Ray zullen halverwege april bericht ontvangen dat de Android ICS update klaarstaat om gedownload te worden.

Eigenaren van een Sony Ericsson Xperia Arc, Play, Neo, Mini, Mini Pro, Pro, Active en Live with Walkman moeten langer wachten, bericht NU.nl Zij kunnen de ICS update pas eind mei downloaden.

Voor een Xperia-toestel uit de net aangekondigde line-up uit 2012, zoals de Xperia S komt ISC pas in de zomer van dit jaar uit.

Lees ook:Sony start uitrol update naar Android 4.0 voor Xperia-serie
Lees ook:Geen update naar Android 4.1 voor oude Sony Xperia-toestellen
Lees ook:Sony Xperia P en U besturen met afstandbediening (video)
Lees ook:Sony Ericsson introduceert PlayStation Phone Xperia Play
Lees ook:Sony kondigt goedkope Xperia M aan (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>