App Sunday: Verkoop je vrienden | Gratis mobiel bellen met Viber

Met Viber kun je gratis bellen. En in tegenstelling tot Skype hoef je geen account aan te maken en niet ingelogd te zijn. Viber werkt gewoon via je telefoonnummer en je kunt iedereen die Viber heeft ge├»nstalleerd op zijn iPhone – versies voor Android en Blackberry zijn in de maak – gratis bellen.

Hosanna: Voor Viber is geen registratie nodig. Je installeert de app en kunt meteen gesprekken voeren, zie het filmpje hieronder.
Viber kijkt zelf in het adresboek van je telefoon en checkt online welke van je contactpersonen de dienst ook gebruiken en maakt die personen vindbaar via een icoontje. Je kunt trouwens vanuit de Viber-applicatie ook al je andere contactpersonen bellen, tegen de gebruikelijke tarieven.

Nog een troef van Viber is dat de app niet online hoeft te zijn om een oproep te ontvangen. Zelfs als het compleet is afgesloten, ben je nog steeds bereikbaar.

Met Skype lukt dat niet. Degenen die je belt krijgen simpelweg de melding dat je offline bent. Voordeel van deze bereikbaarheid is dat Viber je onmiddellijk waarschuwt wanneer je een gesprek hebt gemist. Bij Skype zie je dat pas als je de app weer opstart.
Ook de geluidskwaliteit van Viber is (nog) beter dan die van Skype. Dat zal onder andere te maken hebben met de belasting van het netwerk, Viber heeft veel minder gebruikers dan Skype, maar is het mooi meegenomen.

Veel hosanna dus over Viber. Toch kleeft er een MAAR aan het gebruik van deze gratis mobiele app. Als Viber-gebruiker geef je toestemming:

 • dat een kopie van het adresboek op de servers van Viber wordt bewaard. Volgens het bedrijf nodig om je te kunnen vertellen welke van je contactpersonen Viber ook gebruiken.
 • om die gegevens door te spelen aan derden, lees adverteerders en andere commerciele partijen.

Dat je je eigen persoonlijke gegevens aan Viber geeft, dat is jouw keuze. Maar je ‘verkoopt’ tegelijkertijd ook de informatie van al je contactpersonen op je iPhone. Ook die hier niet van gediend zijn. Je breekt in op hun privacy. Daarmee maak je vrienden!

Lees ook:Skype voor iPhone: vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:App Sunday: apps voor iedereen
Lees ook:Skype is kat in ‘t bakkie voor Microsoft
Lees ook:Gratis mobiel bellen met Scydo | Praktisch en zonder poespas
Lees ook:Skype toont advertenties | Geen ads tijdens het bellen

1 Reacties // Reageer

One thought on “App Sunday: Verkoop je vrienden | Gratis mobiel bellen met Viber

 1. Viber

  Hej,
  Please excuse me, my Nederlands is not so good, so I will write in English.

  Thank you for this article, we are happy to see the interest in our application, and to answer concerned users.

  About your privacy concerns:

  1. first – naturally, we collect users’ information not because we are curious of its content, but in order for functional reasons, and for us to enable the service we, as a company, promise to provide. This is not different from any other major social network/communication service provider in our world nowadays.

  2. our Privacy Policy is very transparent and accessible to anyone. furthermore, we have already modified it once after we realized some of its clauses were confusing or not agreed upon by a large portion of our users. we will soon make another change to our Policy addressing the merger option (I emphasize again – that option is NOT on the table right now) in order to calm our users down and allow them to enjoy Viber without any concern.

  3. Regarding Viber’s business plan:
  I wonder, is Viber different from other free-service companies and products out there? did other major VoIP services (I’m sure you have some in mind) immediately announce their business plan upon their arrival in the market?
  Even though the answer to these questions are “no”, we definitely care enough about our users’ concerns, so here is the answer to your question:

  For now, Viber’s focus is on adding platforms, adding features (such as text messages) and improving overall system performance. At the same time, we are working on additional future premium services that will generate revenues. The basic Viber service – Viber to Viber phone calls, and soon text messages, will always be free.

  I hope this answers your questions.
  If you have any other questions, please feel free to ask. this is why I’m here :)

  Hartelijk dank,
  Viber

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>