Werkomstandigheden toeleveranciers Apple nog niet optimaal

Uitgerekend op de dag dat de Amerikaanse blogger Mike Daisey met een verslag komt van zijn bezoek aan Foxconn, maakt Apple een lijst bekend met namen van de toeleveranciers.

De move van het techconcern is opvallend omdat Apple als introvert en gesloten bekend staat. Het techconcern wil met de lijst een beter inzicht geven in de arbeidsomstandigheden. Bedrijven die onderdelen leveren of de immens populaire gadgets maken, zijn eerder in opspraak geraakt vanwege de werksituaties van de arbeiders. Zo pleegde meerdere werknemers bij Foxconn zelfmoord, meldt het Financieele Dagblad.

Apple heeft een groot aantal onderzoeken uitgevoerd naar de omstandigheden bij de toeleveranciers waar nog ongerechtigdheden uitkwamen, zoals minderjarig personeel of illegale afvalwaterlozing.

Dit beeld wordt bevestigd door Mike Daisy die met medewerkers van de Foxconn-fabriek sprak. Zij klaagden over slechte werkomstandigheden, lange werkdagen en lage lonen, meldt de iPhoneClub.

Apple heeft recent in een rapport verantwoordelijkheid afgelegd over de werkomstandigheden bij toeleveranciers. De situatie is door controles verbeterd, maar nog steeds slecht. Een drukmiddel om verbeteringen door te voeren is Apple contracten met toeleveranciers verbreekt als ze zich niet aan de regels houden.

 

 

 

Lees ook:Foxconn toont zelf hoe iPhone en iPad worden gemaakt (video)
Lees ook:Foxconn verdubbelt productie iPhone
Lees ook:iPhone vergiftigt Chinese werknemers
Lees ook:Foxconn richt pijlen in 2013 op ultra HD-TV’s
Lees ook:iPhone 5 maakt lachertje van Samsung Galaxy S III

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>