App explosie | Apple blijft marktleider app’s

Apple blijft martkleider op app-gebied. De fabrikant van de iPhone verdubbelde het aantal beschikbare applicaties vorig jaar tot 300.000. Dat blijkt uit een rapport van Distimo, een Nederlands onderzoeksbureau dat informatie over ‘app’s’ verzamelt en analyseert.

Na Apple is Google Android de grootste aanbieder van applicaties voor smartphones. Android vergrootte vorig jaar het aantal applicaties met een factor zes tot 130.000.

Via de Blackberry App World en de Nokia Ovi Store waren eind vorig jaar respectievelijk 18.000 en 25.000 applicaties te downloaden

Door de enorme toename van gratis apps zijn de prijzen van de betaalde apps gedaald. Ontwikkelaars van apps zoeken naar andere manieren om geld te verdienen aan de applicaties die ze bouwen.

De populairste 300 gratis apps in de Verenigde Staten genereerden in december vorig jaar gemiddeld drie miljoen downloads per dag; betaalde apps haalden 350.000 downloads per dag.

Lees ook:Android-apps bedreiging voor Apple-apps | Apps Battle
Lees ook:Half miljoen apps in de App Store van Apple
Lees ook:Dag 1 Mac App Store: ruim miljoen downloads
Lees ook:Installatie iPhone apps via browser maakt app store overbodig
Lees ook:AppEvent start 1 januari 2012

1 Reacties // Reageer

One thought on “App explosie | Apple blijft marktleider app’s

  1. Murdoch

    Ai ai, weeral ernaast…

    Android staat bekend om het dubbel aantal te hebben op zijn ‘Android Market’ dan Apple. Verzin je cijfers niet, maar controleer ze. Ik veronderstel dat de schrijver weer een Mac-fan is. Al die artikels kloppen van geen kant.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>