De twintig beste China apps voor iPhone

China is verzot op de iPhone. De producten van Apple zijn erg visueel en visualiteit is een belangrijke eigenschap van de Chinezen. Ze zijn opgegroeid met en geschoold in visualiteit. Ze ‘lezen’ karakters, beelden en geen letters zoals wij.

iPhone en iPad doen het er dan ook goed en er is een app-industrie, waar jaarlijks tientallen miljoenen euro’s omgaan.

Ik heb een top twintig van China apps samengesteld voor mensen die voor kortere of langere tijd in China verblijven – toeristen, expats, zakenmensen, reizigers – of geinteresseerd zijn in het land.

Het zijn iPhone apps. Een aantal zijn er ook voor iPodTouch en iPad. Veel apps zijn ontwikkeld door Chinese ontwikkelaars. Van een paar bestaat ook een Android-versie.

 1. De nummer 1 app van China: China Vehicle Violation Record Lookup
  De China Vehicle Violation Record Lookup is de meest gedownloade gratis app in de Chinese app store. Je kunt er controleren of je boetes hebt gekregen of nog boetes hebt open staan voor verkeersovertredingen. Die ga je dan natuurlijk zo snel mogelijk betalen. Zo voorkom je dat nog meer boetes krijgt of dat je rijbewijs wordt ingehouden. Chinezen houden het meest van games, e-books en praktische apps, apps die ze in het dagelijks leven kunnen gebruiken. Apps zoals deze dus.
 2. My Chinese library mandarin en Dianhu Dictionary
  De eerste is voor toeristen die snel wat zinnen willen gebruiken. De gratis app geef je zo’n 200 zinnen. De tweede is interactiever en biedt wat meer dan de standaars toeristische zinnen.
 3. Woordenboek Chinees-Duits.
  Van dezelfde uitgever is er ook een Chinees-Engels woordenboek.
 4. Qingwen woordenboek
  Chinees-Engels / Engels Chinees, onmisbaar voor studenten Chinees.
 5. Chinese pod
  Cursus Chinees die snel aan populariteit wint.
 6. Business Chinees
 7. Pleco woordenboek Chinees
  De basis app is gratis. Maar je kunt extra modules kopen om je woordenschat uit te breiden. Er is een ook module die de Chinese karakters waarop je de camera van je iPhone richt herkent en vertaalt. Handig!
 8. mPassport Beijng
  Snel contact met betrouwbare medische hulp in Beijing.
 9. Beijing City Guide
  Praktische en vrij complete gids, nu nog gratis, gemaakt door Guide Pal, die ook gidsen voor Shanghai and Guangzhou heeft.
 10. China Daily and the South China Morning Post.
  China Daily is de grootste Engelstalige krant van China. Goed om bij de hand te hebben als je door China reist. South China Morning Post is de eerste Engelstalige krant van Hongkong.
 11. What’s on in Hongkong
  Gids van cultureel Hongkong, met agenda van exposities, evenementen en optredens.
 12. App van de Verboden Stad
  In de Verboden Stad kun je dagen zwerven en genieten van het keizerlijke China. Heb je die tijd niet, of wil je het sneller doen, gebruik dan deze app. De perfecte gids voor je bezoek aan de Verboden Stad. Maar je kunt je natuurlijk ook laten begeleiden door een van de gidsen die bij de ingang van de Verboden Stad staan.
 13. City Fu
  City Fu geeft je toegang tot alle weekend-activiteiten in Beijing, Shanghai, and Guangzhou. En dat zijn er duizenden. Van bioscoop tot nightlife, van sportevenementen tot zen-boeddhisme tot de Chinees geneeskunde.
 14. China Plates
  Deze app biedt een leuke manier om spelenderwijs wat Chinees te leren: de nummerplaten van de auto’s. Je leert wat Chinese karakters en leert daardoor China weer een beetje beter kennen.
 15. Apps met de metrolijnen van Beijing, Shanghai, Hongkong en Guangzhou
 16. China Menu
  Weet wat je eet tijdens je verblijf in China.
 17. Shanghai is populair bij de makers van apps. De beste gratis app is de Shanghai Guide.
  Smart Shanghai is een betaalde app (6 dollar). App is zowel bedoeld voor expats als voor reizigers die wat langer in Shanghai willen verblijven. Compleet, actueel.
 18. Autonavi Navigation
  De Chinese Tom Tom, maar wel een stuk goedkoper (15 dollar). Mocht je het willen proberen, zorg dan wel dat je ook een woordenboek app op je iPhone hebt staan. Autonavi is er nu nog alleen in het Chinees.
 19. Real time stratengids
  Handige app, de makers zijn nog wel even bezig alle straten van China te inventariseren en in de app op te nemen.
 20. Mah Jong, altijd leuk, zeker als je op reis bent. En misschien kun je het ondeweg nog wel met enkele Chinezen spelen.

Lees ook:China hackt internationale petitie-site | Ai Weiwei moet vrij
Lees ook:China is onschuldig!
Lees ook:Kentekenveiling live op internet en tv
Lees ook:Boontje komt om zijn loontje
Lees ook:5 mei: Nederland steunt onderdrukking Birma en Tibet

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De twintig beste China apps voor iPhone

 1. Pingback: China hackt internationale petitie-site | Ai Weiwei moet vrij | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>