Apple klaagt Amazon aan | Weer gekissebis over App Store

Apple is een rechtszaak begonnen tegen Amazon omdat deze het merkenrecht op de term App Store zou schenden. Dat meldt Bloomberg.

Amazon heeft vandaag een eigen shop voor Android-applicaties geopend onder de naam App Store. Volgens Apple maakt Amazon daarmee, de App Store van Amazon is nu alleen voor de VS bestemd, misbruik van de goede naam van Apple. Ook een Amazon-programma voor ontwikkelaars van mobiele software valt volgens Apple onder de schending van het merkenrecht.

Apple zegt dat er drie keer met Amazon contact is opgenomen en drie keer geëist is dat het gebruik van de term zou worden stopgezet. Amazon is volgens Apple niet op de eis ingegaan. Apple stelt dat het gebruik van de term App Store door anderen verwarring en misleiding veroorzaakt.

De maker van iPhone en iPad probeert al tijden het merkenrecht op de term App Store binnen te halen. In 2010 wist Apple het ook daadwerkelijk te veroveren in de Verenigde Staten.

Dat was voor Microsoft aanleiding bezwaar te maken. Volgens het bedrijf is het verkrijgen van het merkenrecht op zo’n algemene term onzin. Het bezwaarschrift moet nog beoordeeld worden door het Amerikaanse Patent and Trademark Office.

Lees ook:Apple claimt merk App Store | Microsoft ligt dwars | Meer dan pesterijtje
Lees ook:Is Amazon’s Scratch Pad een concurrent voor iPad en Galaxy Tab?
Lees ook:Amazon is Apple en Google te snel af | Streaming muziekdienst
Lees ook:Bijna 50 miljard apps gedownload uit App Store
Lees ook:Tablets: Wordt Amazon de grote concurrent van Apple?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Apple klaagt Amazon aan | Weer gekissebis over App Store

  1. Hypnotosov

    Amazon gebruikt de naam “Amazon Appstore”, het is de vraag of het merkrecht van Apple zich zover uitstrekt.
    De term ‘app store’ is op zichzelf niet meer dan een omschrijving, Apple’s claim dat ze alleenrecht hebben op het gebruik daarvan is al wankel en Appstore zou.makkelijk gezien kunnen worden als een.legitieme variatie.

    Ik hoop dat Apple het merkrecht snel weer kwijt raakt, als zelfs omschrijvingen het eigendom worden van bedrijven dan bezitten ze straks de taal en moeten wij licentierecht betalen ;-)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: What’s in a name? Apple klaagt Amazon aan vanwege de Amazon Appstore « Het Snijvlak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>