Half miljoen apps in de App Store van Apple

De populariteit van apps kent geen grenzen. De App Store van Apple startte op 10 juli 2008 met 500 applicaties.

Nu, nog geen drie jaar later, is de grens van een half miljoen goedgekeurde apps gepasseerd. Dat melden drie bedrijven uit de appwereld, 148apps, Chomp en Chillingo, die een speciale Facebook-pagina aan deze mijlpaal wijden. Als je rekening houdt met apps die vervangen of weer ingetrokken zijn, ligt het aantal applicaties wat lager, rond de 400.000. De betrokken bedrijven publiceerden een infografiek – zie hieronder – met alle feiten en cijfers over de App Store.

Zo zijn er in de App Store ruim 85.000 unieke ontwikkelaars actief. 37 procent van de apps is gratis, de gemiddelde prijs van een applicatie is 3,64 dollar. De apps hebben een gezamenlijke waarde van ruim 890.000 dollar. De populairste categorie is die van de games, gevolgd door boeken en entertainment. De populairste betaalde applicatie ooit is Angry Birds.

Lees ook:App explosie | Apple blijft marktleider app’s
Lees ook:Android-apps bedreiging voor Apple-apps | Apps Battle
Lees ook:Dag 1 Mac App Store: ruim miljoen downloads
Lees ook:AppEvent start 1 januari 2012
Lees ook:Apps voor Firefox, Chrome en smartphones | Mozilla

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>