Kabinet geeft 12.500 euro voor Nationale App Prijs

Nederland krijgt een Nationale App Prijs. Het Kabinet heeft 12.500 euro vrij gemaakt voor de winnaar van de app-wedstrijd. Dit maakte minister Maxime Verhagen van Economische Zaken vandaag bekend tijdens het  IBestuur Congres dat gaat over de inzet van ICT bij de overheid.

De overheid wil hiermee ontwikkelaars stimuleren meer gebruik te maken van beschikbare overheidsdata.

Buienradar en Carspotter zijn bekende apps die gebruik maken van overheidsdata. ‘De overheid heeft een schat aan informatie voor gebruik in apps’, zei de minister. ‘Wij stellen die zoveel mogelijk gratis ter beschikking. Ik hoop dat provincies en gemeenten dit voorbeeld snel volgen’, aldus Verhagen.

Vistory

De vicepremier maakte de nieuwe App Prijs bekend tijdens de prijsuitreiking van de eerst app-wedstrijd (Apps voor Nederland) die werd gewonnen door Vistory waarmee historische beelden kunnen worden oproepen bij bijvoorbeeld een stadswandeling. Tweede werd de ‘Scholenzoeker’ die helpt bij de schoolkeuze. Op de derde plaats eindigde Sola, een app die uitwijst of het rendabel is om zonnepanelen op het dak te plaatsen.

De pubieksprijs ging naar een app waarmee het  dichtstbijzijnde openbare toilet kan worden gevonden.

Beeld: Rijksoverheid.nl

Lees ook:Te weinig slechte vertaalcomputers
Lees ook:Analyseer EK-wedstrijd Nederland-Duitsland met app Euro 2012 Soccer Stats Zone
Lees ook:Minister lijdt aan TWEETVINGER (nieuwe beroepsziekte)
Lees ook:Extra heffing voor mobiele internetdiensten van de baan
Lees ook:Apps Store vanaf 7 juli open voor leveranciers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>