Mozilla komt in 2013 met iPad-versie (video)

Mozilla komt in het tweede kwartaal van 2013 met een iPad-versie van de browser. Althans dit valt af te leiden uit de online buzzz. Dat de browser er voor de populaire Appel-tablet komt is geen nieuws, Mozilla kondigde de tot Junior gedoopte browser al in juni van 2012 aan.

Junior heeft een zeer minimalistische interface waardoor er op het scherm maar een paar knoppen te zien zijn. De adresbalk, tabbladen of interfaceknoppen zijn weg gelaten. Wel is een Plus-knop in beeld waarmee een nieuwe URL kan worden ingegeven. Ook de favoriete functies ontbreken niet, zoals vorige en volgende en afdrukken.

De rendering engine van Junior is gewoon die van Safari omdat Apple het gebruik van de rendering engine Gecko, die Firefox gebruikt, niet toestaat. Een salliant detail omdat onderstaande video begint met een niet mis te verstane opmerking over Safari.

Lees ook:Firefox publiceert zwarte lijst met trage browser-apps
Lees ook:Hack een Mac
Lees ook:Mozilla Prism, beetje gebakken lucht
Lees ook:Firefox op 20% marktaandeel
Lees ook:Mobiel bankieren met iPhone en iPad onveilig

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mozilla komt in 2013 met iPad-versie (video)

  1. Pingback: Dit jaar 1e smartphone met mobiele versie van besturingssysteem Ubuntu | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>