K(r)oningsapp uitgekleed

De app die op Kroningsdag de mensenmassa’s in Amsterdam in goede moet banen moet leiden, wordt op voorhand al uitgekleed. De druktemeter wordt uit de ’30-APPril’-app gesloopt.

De app werkt alleen online waardoor de kans groot is dat op drukke plaatsen in de hoofdstad het 3G-netwerk overbelast raakt en het internet niet werkt.

Volgens de politie is het zelfs niet uitgesloten dat 112 niet kan worden gebeld. Om het netwerk te ontlasten is daarom is besloten de mogelijkheden van de app te beperken, bericht de NOS.

’30-APPril’-app
Behalve dat de autoriteiten met de app tijdens de inhuldiging constant uit de hele stad data zouden moeten krijgen over de drukte, zou de app ook bezoekers over de drukte moeten informeren. Dit laatste moest mensen stimuleren hun route aan te passsen zodat de politie de mensenmassa’s in goede banen kan leiden.

Tijdens de kroning worden in Amsterdam 750.000 mensen verwacht, dat is net zo veel als dat er inwoners zijn. Van der Laan verwacht dit jaar nog meer mensen.

Kroningsdag
De ’30-APPril’-app is gespeciaal voor de Kroningsdag gelanceerd en gebruikt de gps-gegevens van mobiele telefoons.

Via de app is ook een kaart te zien met bijvoorbeeld EHBO-posten en tram- en metrostations. Ook komen er berichten op van de politie over incidenten en het verloop van de dag.

Risico bestaat nog steeds
Het is nog de vraag of het uitkleden van de app tot het geweste resultaat leidt. Omdat er op 30 april in Amsterdam honderduizende mensen hun ervaringen tijdens Kroningsdag willen delen, onder meer via sociale media, blijft de kans op overbelasting van het netwerk bestaan.

De ’30-APPril’-app is gratis te downloaden via de App store en Google Play.

Lees ook:Serious Request heeft Crowd Control Room (audio)
Lees ook:KPN biedt buiten piekuren tijdens Oud&Nieuw gratis sms’en (video)
Lees ook:T-Mobile censuur smartphone-gebruiker | T-Mobile = God
Lees ook:Update: jongen aangehouden na bedreiging op social media
Lees ook:Ron Jeremy: ‘Kom droogneuken op de Dam en plaats filmpje op Facebook’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>