Google staat geen gezichtsherkenning in Glass toe

Google staat geen apps voor gezichtsherkenning toe op Google Glass. Dit laat de zoekmachinegigant weten op  Google+, de pagina van Glass.

De bekendmaking is waarschijnlijk een reactie op het nieuws van softwarebedrijf Lamda Labs dat een gezichtsherkenningsapp voor Glass heeft ontwikkeld.

Op termijn zou de bril door de app gezichten live kunnen herkennen.

Strikt beleid Google
Het beleid van Google is om geen features voor gezichtsherkenning aan Glass toe te voegen zonder dat privacy-maatregelen strikt worden gehandhaafd. Daarom gaan wij voorlopig geen gezichtsherkenningsapps accepteren, aldus Google.

Tijdens het gebruik van de camera staat Google ook niet toe dat ontwikkelaars het prisma uitzetten op het scherm van de bril waar de informatie op wordt geprojecteerd. Hiermee reageert het techbedrijf op de zorg dat met de futuristische bril ongemerkt foto’s gemaakt kunnen worden.

Tegelijkertijd heeft Google de al bestaande voorwaarden van Android aan Glass toegevoegd. deze staan onder meer haatzaaing of expliciet material niet toe.

Lees ook:Justin Bieber gebruikt nieuwe Google-bril als agenda (video)
Lees ook:Concurrentie voor Google Glass | slimme bril Vuzix kost 1.000 dollar (video)
Lees ook:Google Glass pas volgend jaar te koop
Lees ook:YouTube gaat automatisch gezichten herkennen
Lees ook:Typisch Martin Bril: ‘Twitter is voor de eenzamen en verdrukten’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Google staat geen gezichtsherkenning in Glass toe

  1. Thomas Guy

    Heeft Google ook al antwoord gegeven op al die andere vragen mbt de privacybezwaren? Over gezichtsherkenning is het van meet af aan duidelijk geweest, maar op andere vragen -door o.a. Amerikaanse politici- is nog geen antwoord gekomen. Google is een veel te groot en machtig bedrijf en het dient naar mijn stellige overtuiging opgesplitst te worden. http://petities.nl/petitie/stop-google-glass

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>