Libris haalt Pandigital Android tablet naar Nederland

De Libris-boekhandels presenteren zich met de Pandigital Novel, een Android tablet met een 7 inch kleurenscherm, op de markt voor e-readers en tablets.

Met de slogan ‘Apple heeft de iPad, Libris de Pandigital’ presenteert Libris de tablet bij de lezer. Want de Pandigital Novel combineert volgens de boekhandel het gemak van een e-reader met de mogelijkheden van een tablet.
De online boekhandel van Libris, aanbod van ruim 6300 boeken, is standaard geïntegreerd op de Pandigital Novel. In de Verenigde Staten is de tablet uitgerust met de webshop van Barnes & Noble en daardoor redelijk populair.

Je kunt met een vingerbeweging pagina’s omslaan, inzoomen op de tekst en in het donker lezen met een omgekeerde weergave – witte letters op een zwarte ondergrond. Daarnaast heeft de Pandigital Novel dezelfde functies als een Android-tablet. Dus je kunt internetten, e-mailen, filmpjes en foto’s te bekijken, enzovoorts.

De prijs van de Pandigital Novel, 249 euro, vind ik nogal fors. In de Verenigde Staten wordt de tablet aangeboden voor 180 dollar (135 euro). En als je goed zoekt, koop je de Pandigital Novel voor 150 dollar (113 euro).

Kunnen we met de e-reader eindelijk die belachelijke vaste boekenprijs omzeilen, gaat Libris hoog in de boom zitten met de Pandigital Novel. Dat is niet sympathiek, dames en heren verkopers van het boek!

Gelukkig hebben we meer keus.

Lees ook:Amazone lanceert Kindle Fire HD
Lees ook:Sony levert nieuwe Xperia Tablet S
Lees ook:Prijsdaling Playbook: tablet van RIM onder 200 euro
Lees ook:Toys ‘R’ Us komt met 1e tablets voor kids (video)
Lees ook:Sony heeft Xperia Tablet in de startblokken

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Libris haalt Pandigital Android tablet naar Nederland

 1. David Wood

  Beste Gert,

  (Wij hebben volgens mij ook gecorrespondeerd op eReaders.nl, maar ik post ook hier voor jullie lezers…)

  Hartelijk dank voor jullie aankondiging van de Pandigital Novel van Libris.

  Wat de prijs van de Novel betreft, een paar opmerkingen…

  Je hebt altijd de gebruikelijke boosdoeners, zoals BTW, import-kosten, een markt die 1/20e zo groot is, etc., die prijzen hier hoger maken dan in de VS.

  Maar in dit geval speelt er nog iets belangrijks, namelijk dat de Novel in de VS geleverd wordt met de webshop van Barnes & Noble geïntegreerd, en op zo’n manier dat je eigenlijk alleen bij Barnes & Noble je eBooks kunt kopen. Omdat Barnes & Noble hierdoor aanvullende inkomsten vanuit eBook-verkoop kunnen verwachten subsidiëren ze de prijs van de Novel zelf.

  De Novel in Nederland wordt weliswaar met de webshop van Libris geleverd, maar wij hebben verder voor een veel opener model gekozen; desgewenst kun je heel makkelijk andere webshops aan de eReading-app toevoegen, en dus winkelen waar je wilt. Maar deels om deze reden willen wij geen verlies lijden op de Novel zelf, en vragen dus een marktconforme prijs.

  Met vriendelijke groet,

  David Wood
  Internet-team Libris/Blz.

    /   Reply  / 
 2. David Wood

  En wat betreft de vergelijking met de Oyo, dat is echt appels met peren vergelijken… Enkele van de grootste verschillen:

  Voordelen Novel:

  - Kleur.

  - Bewegend beeld.

  - Back-lit, dus lezen in het donker geen probleem.

  Nadelen Novel:

  - Slecht leesbaar buiten.

  - Levensduur batterij veel minder dan bij een eInk-scherm.

    /   Reply  / 
 3. Computernerd

  vandaag voor € 79,– te koop
  bij DAYDEAL………

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>