Sarah Palin promoot zichzelf via geheim Facebook-profiel

Weblog Wonkette heeft een geheim Facebook-profiel gevonden, op naam van Lou Sarah, die volgens de nieuwsblog wordt gevuld door de voormalige Amerikaanse vicepresidentskandidaat Sarah Palin.

De bloggers van Wonkette wist de hand te leggen op een mailadres van de Amerikaanse aartsconservatieve politica. En dat leidde tot de ontdekking van de pagina op Facebook. Het Facebook-profiel van Lou Sarah is kort na de publicatie van Wonkette gesloten.

Lou zou staan voor Louise, de tweede naam van de voormalig gouverneur van Alaska. Lou Sarah reageert vooral op updates en artikelen die te maken hebben met de Palin-familie. Zo zijn er berichten achtergelaten op het profiel van dochter Bristol over haar deelname aan de tv-show Dancing With the Stars. Opvallend was dat Lou Sarah ook al wist wat er in een toekomstige aflevering van realityserie Sarah Palin’s Alaska te zien zou zijn voordat deze op tv was geweest.

Wonkette wist het profiel op te sporen dankzij een uitgelekt manuscript van een boek over Palin, In Blind Allegiance to Sarah Palin: A Memoir of our Tumultuous Years. Dit bevatte een mailadres van Palin dat was gekoppeld aan het Lou Sarah-profiel.

Lees ook:Twitter-berichten zijn openbaar materiaal | Social media
Lees ook:Hoe jongeren social media gebruiken: hoe actueler hoe beter
Lees ook:Facebook centraal in discussie over veilige seks
Lees ook:Doneer je profiel aan Artsen zonder Grenzen | Social media voor noodhulp
Lees ook:Nederlandse jeugd koploper van Europa op sociale websites

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>