Mijn baas als vriend op Facebook? Nee, dank u!

Mijn baas als Facebook-vriend? Nee, dank u! Als het aan tweederde van de Nederlanders ligt, zijn zij op het immens populaire social mediaplatform geen vrienden van elkaar. Dat blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek 2011 van JobTrack.nl, bericht NU.nl

Hoe ouder iemand is, hoe minder een werknemer z’n baas als vriend toelaat. In leeftijd van 55 tot 64 jaar loopt dat zelfs op tot 75 procent.

Prestaties

Een baas daarentegen mag z’n personeel wel aanspreken op de manier die zich op social media profileert, is het merendeel van de ondervraagden van mening.

En die baas mag ook best veel zeggen over de prestaties van medewerkers, leert het onderzoek. Al is er een groot verschil tussen de presentatie op de social mediaplatform en die op de werkvloer.

Vacatures

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen en mensen met kinderen houden werk en privé op internet het meest gescheiden houden.

Ook worden social media relatief weinig gebruik (18 procent) om een baan te zoeken. De groep die dat wel doet, bestaat uit hoger opgeleiden mannen die daarvoor LinkedIn gebruiken.

Tijdens het onderzoek werden 28.000 Nederlanders ondervraagd over hun gebruik van Facebook, Twitter, Hyves en LinkedIn.

 

Lees ook:Ziekenhuizen meest actief op social media | Zorgorganisaties
Lees ook:Vier van de tien ICT’ers vindt werk via LinkedIn
Lees ook:LinkedIn favoriet, Twitter uptime bij ondernemers
Lees ook:Nederlanders meest actief op LinkedIn
Lees ook:Liever seks dan twitteren met de baas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>