Gamen verplicht voor chirurgen in opleiding

Chirurgen in opleiding in het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) moeten een training met een simulator volgen voordat ze zogeheten laparoscopische operaties mogen doen. Het AMC maakt daarbij gebruik van de Simendo (SIMulator for ENDOscopy).

Bij een laparoscopische ingreep wordt geopereerd via kleine gaatjes in de buik. De chirurg brengt met behulp van een minuscuul cameraatje de instrumenten voor de operatie naar binnen en voert de ingreep uit. Het voordeel van dit soort operaties is dat de pati├źnt sneller herstelt, dus ook eerder naar huis kan en heeft minder pijn.

Als chirurgen tijdens hun opleiding onvoldoende ervaring met de techniek kunnen opdoen, stijgt echter de kans op onnodige complicaties. Daarom is de training met de Simendo verplicht

Het AMC voldoet hiermee als eerste ziekenhuis in Nederland aan de voorwaarde van de Inspectie voor de Volksgezondheid dat risicovolle technologie├źn alleen mogen worden toegepast door gebruikers die kunnen aantonen voldoende bekwaam te zijn.

Lees ook:Regiolab Delft bij belangrijkste databases ter wereld
Lees ook:Nederlandse chirurg scoort met apps voor artsen
Lees ook:Apps Blackberry PlayBook verplicht via App World downloaden
Lees ook:Afrojack draait voor Johnny Depp en Tyra Banks
Lees ook:Beveiligingssoftware ESET beste, McAfee slechtste uit de test

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>