Serious game CRAFT genomineerd voor Dutch Game Award

Serious game CRAFT is een van de genomineerden voor de Dutch Game Award 2012. Uit 32 serious games werd CRAFT door de vakjury genomineerd voor de categorie Best Serious.

Ook dingt CRAFT mee naar de Controle Industry Award, de overkoepelende prijs voor beste Nederlandse gameproductie van het afgelopen jaar.

Virtuele werkplaats
CRAFT simuleert een virtuele werkplaats waarin leerlingen machines kunnen bedienen om opdrachten uit te voeren. Deze oefeningen keren terug in de praktijk, zodat ze ook ‘op de werkvloer’ werkstukken kunnen maken. De credits die ze met alle opdrachten verdienen, kunnen ze gebruiken om hun eigen virtuele achtbaan te bouwen.

Vakmanschap neemt toe
CRAFT is ontwikkeld door kennis- en adviescentrum Kenteq samen met game company Little Chicken. Uit onderzoek dat samen met TU Delft is uitgevoerd, is gebleken dat door gamen met CRAFT het vakmanschap van de leerlingen toenam. De huidige resultaten geven voldoende basis om het format verder uit te werken tot een tweejarige opleiding die volledig via gaming wordt ondersteund.

Op de nominatie van CRAFT kan worden gestemd. Op donderdag 22 november aanstaande worden de winnaars bekend gemaakt.

De Dutch Game Awards bestaan dit jaar vijf jaar en zijn in die tijd uitgegroeid tot de belangrijkste prijzen voor gamedevelopers in Nederland.

Lees ook:De meisjes van Thijs ontberen mobiel en social media
Lees ook:Leerlingen die steun betuigen aan verdachte doodschoppen grensrechter niet geschorst (video)
Lees ook:WII krijgt een erotische game – wat doet die console dan?
Lees ook:Nintendo WII verovert game-markt
Lees ook:Nomineer nu voor Big Brother Awards | Privacyschenders 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>