Google gaat strijd aan met internet-vervuilers

Google gaat de strijd aan met de grootste internetvervuilers van het moment, de zogeheten content farms en de producenten van zoekspam.

Hiemee hoopt de internetgigant de zoekresultaten voor de gebruikers te verbeteren.

Een content farm is een bedrijf dat via een of meerdere websites zo veel en zo goedkoop mogelijke artikelen online plaatst.

Hiermee komen deze sites op veel verschillende manieren in de zoekresultaten van Google voor. En verdient het bedrijf fors aan reclame, terwijl de gebruiker van de zoekmachine van Google niet wordt geholpen. De artikelen zijn vaak zeer slecht en geven niet de informatie geven waar de gebruiker naar zocht. Pure webspam dus.

De producenten van zoekspam maken sites die de Google zoekmachine wijs maken informatie over een bepaald onderwerp te bieden, terwijl de sites die informatie helemaal niet bieden.

Tip: doe altijd zaken met bonafide contentleveranciers.

Lees ook:Veilig zoeken met Yahoo
Lees ook:Google en Wikipedia nemen de wapens op
Lees ook:Google eens verder dan je neus lang is
Lees ook:Google werkt aan realtime zoekmachine en gaat tweets integreren
Lees ook:Portals verpesten internet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Google gaat strijd aan met internet-vervuilers

  1. Geld Verdienen Met Bloggen

    Ergens maar goed dat ze dit aanpakken. Op bepaalde zoektermen is absoluut niet te concureren en het ergste is dat dit de top 10 zo ernstig vervuild dat je beter kan zoeken vanaf pagina 2. Gewoon ouderwets backlinks maken met het handje en je komt er vanzelf.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>