Nokia op Windows-platform | Losers smartphonemarkt samen

De geruchten ging al even rond, vandaag is het een feit: Nokia gaat voor zijn mobiele telefoons het besturingssysteem van Microsoft gebruiken.

Twee verliezers op de mobiele telefoonmarkt hebben elkaar gevonden.

Nokia verkocht vorig jaar bijna 400 miljoen smartphones. Daarmee is het nog steeds marktleider, maar die positie dreigt het kwijt de raken. De Finse mobieltjesfabrikant ondervindt hevige concurrentie van de iPhone van Apple en mobieltjes die op Android draaien, het besturingssysteem voor smartphones van Google.

De telefoons van Nokia draaien nu op het eigen besturingssysteem Symbian, dat niet concurrerend genoeg is. Ook de Windows Phone van Microsoft doet het slecht en verliest marktaandeel op de smartphonemarkt.

De samenwerking met Microsoft is geen verrassing, zeker niet nu beide bedrijven op verlies staan. De nieuwe Nokia-topman Stephen Elop stond jarenlang aan het hoofd van de Business-divisie van Microsoft.

Ik zweer trouwens nog steeds bij m’n Nokia Communicator. Ik moet niets hebben van al dat moderne technologische gedoe. Nokia moet weer terug naar de Communicator!

Lees ook:Nokia en Microsoft doen aanval op Nr 1 positie Apple
Lees ook:Nokia: Connecting People, maar consument wil Nokia niet
Lees ook:Verkoop 1 miljoen Lumia-telefoons zet Nokia niet op winst
Lees ook:LG zet streep onder smartphone met Windows Phone
Lees ook:Is het een tablet of laptop? Het is een Windows 8 device!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>