Chinese hackers probeerden Gmail-adressen te kraken

Chinese hackers hebben geprobeerd in te breken in honderden e-mail accounts van Gmail. Ze hadden het vooral gemunt op de e-mailadressen van hoge Amerikaanse regeringsfunctionarissen en Chinese journalisten en activisten. Dat meldt Google op zijn blog.

Volgens een woordvoerder van Google zijn de hack-pogingen op tijd ontdekt en verstoord. De hackers werkten vanuit de stad Jinan in het oosten van China. Jinan is de vierde stad in China op het gebied van ICT.

De hackers probeerden de wachtwoorden van de gebruikers te achterhalen om zo de inhoud van de mails te kunnen scannen en de forward-instellingen te kunnen wijzigen. Ze lokten mensen onder meer naar valse websites, waar ze hun inlogggevens konden invoeren. Ook zijn computerprogrammaatjes, zogenoemde malware, gebruikt die de gegevens moesten achterhalen.

Lees ook:China, mijn excuses!
Lees ook:China hackt Google
Lees ook:China is onschuldig!
Lees ook:Google, Yahoo en de mensenrechten
Lees ook:Hacker zet 14 miljoen gestolen wachtwoorden online

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Chinese hackers probeerden Gmail-adressen te kraken

  1. Pingback: Google: opnieuw Chinese aanvallen op Gmail-adressen activisten – de Volkskrant | Dagelijks Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>