Google komt met een eigen tablet

Binnen nu en een half jaar komt Google met een eigen tablet die de concurrentie met de iPad van Apple met gemak moet kunnen doorstaan. Dit heeft topman Eric Schmidt van het internetconcern bekend gemaakt.

Waarschijnlijk gaat op de tablet Google’s besturingssysteem Android 4.0 Ice Cream Sandwich draaien.

De verwachting is dat de tablet gemaakt gaat worden door elektronicafabrikant Motorola, dat voor 12,5 miljard Amerikaanse miljard door Google wordt overgenomen. Al moet hiervoor nog wel goedkeuring worden gegeven.

Smartphones

Google bracht eerder onder eigen naam smartphones uit die door Samsung en HTC worden gemaakt. Met de recent gelanceerde Galaxy Nexus profileert Google zich op de smartphonemarkt al als een geduchte tegenstander van de iPhone van Apple.

In Duitsland heeft Google al 61 procent van de smartphonemarkt in handen, in andere landen variƫert dat marktaandeel tussen 46 en 61 procent.

Kleine iPad

Vooralsnog wordt de tabletmark wereldwijd nog door Apple gedomineerd. Alleen de Kindle Fire van Amazone biedt enig tegenwicht. Al lijkt Apple al weer met een weerwoord te komen: een kleine iPad.

 

 

 

 

Lees ook:Lancering Googletablet vertraagd
Lees ook:Google is iPad mini met goedkope Nexus 7 slag voor
Lees ook:Google Nexus 5 verslaat iPad Air (video)
Lees ook:Schermresolutie iPad mini ideaal voor apps
Lees ook:Nieuwe LG Nexus 4 ‘zusje’ van LG Optimus G

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>