Google mag SM-foto’s oud-topman Formule 1, Max Mosley, niet indexeren

Negen foto’s waarop Formule’s 1 ex-topman Max Mosley te zien zijn op een SM-feest mogen niet meer opduiken in Google’s zoekresultaten. De plaatjes moeten worden geblokkeerd in de zoekmachine. Dit heeft een rechter in Parijs bepaald, meldt Tweakersnet op basis van berichtgeving van Bloomberg.

De uitspraak houdt in dat Google de foto’s zelf moet filteren, daarvoor zou nieuwe filtersoftware moeten worden gebouwd.

Internetvrijheid
Volgens de zoekmachinegigant druist het filteren van foto’s in tegen de vrijheid van meningsuiting op internet. Er zouden genoeg andere mogelijkheden zijn om dat te doen.

Zo zouden mensen of bedrijvenGoogle kunnen vragen om websites of url’s te filteren uit de zoekmachine. Daarvoor moet dan wel eerst een overzicht met relevante zoekresultaten kunnen worden overlegd.

Mosley heeft ook een rechtzaak in Duitsland aangespannen. Het is onduidelijk of alleen in deze landen Google de foto’s gaat filteren.

Lees ook:Google en Wikipedia nemen de wapens op
Lees ook:Google werkt aan realtime zoekmachine en gaat tweets integreren
Lees ook:Google eens verder dan je neus lang is
Lees ook:Zoekmachine Blekko wil kwaliteit in plaats van kwantiteit
Lees ook:Google wil met nieuwsorganisaties op zoek naar nieuw businessmodel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>