Google patenteert software om automatische social media-updates te plaatsen

Waarom zou je zelf nog berichten op sociale media plaatsen als een robot dat voor je kan doen. Niet een futuristisch hulpje, maar software die langzaamaan leert om iemands reacties op social media te herkennen en om de teksten van de gebruikers te imiteren.

Daardoor kan de robot bijvoorbeeld automatisch statusupdates plaatsen. Berichten die om een persoonlijke reactie vragen, worden door de robot gemarkeerd.

Google heeft een patent voor deze software aangevraagd, bericht de Volkskrant.

De software werd ontwikkeld door Ashish Bhatia als reactie op de toenemende populariteit van social media. ‘Het is voor mensen vaak lastig om alle berichten die ze krijgen te beantwoorden.”

Nadat zijn software enige tijd informatie heeft verzameld over de sociale netwerken van een gebruiker, geeft het systeem suggesties die na verloop niet zijn te onderscheiden van de reacties die de echte gebruiker zou geven.

Lees ook:Omroep meet impact op social media
Lees ook:Tien procent van je Twitter-vrienden zijn social (ro)bots
Lees ook:Hoe jongeren social media gebruiken: hoe actueler hoe beter
Lees ook:Social media expert is foute colporteur
Lees ook:Moord om ontvriending op Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>