Meeliften op internetverbinding van de buren niet strafbaar

Meeliften op de internetverbinding van de buren is niet strafbaar. Zelfs niet als je daarvoor moet inbreken op hun netwerk. Tenminste: zolang de buren het pikken en je niet aanklagen. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Den Haag.

De rechter deed uitspraak in een hoger beroep tegen een scholier die via het internet van de buren een schietpartij op zijn school,het Maerlant College, aankondigde. De jongen kreeg een werkstraf van 120 uur voor de bedreiging, maar geen straf voor het gebruik van het internet. Het Openbaar Ministerie had hier wel straf voor geeist.

De scholier moest voor zijn actie inbreken op een router van zijn buren. Zo kreeg hij toegang tot de draadloze internetverbinding. De rechter vindt dit echter geen computervredebreuk, omdat de jongen geen toegang probeerde te krijgen tot gegevens op de computers die verbonden waren met het netwerk.

Lees ook:Samsung betaalt Apple 1 miljard… in munten
Lees ook:Ministerie van Sociale Zaken bespioneert de pers
Lees ook:Manon Thomas, gek op Mac
Lees ook:Via Twitter proces Joran van der Sloot te volgen (video)
Lees ook:China ‘is niet bang voor internet’, maar blokkeert toch YouTube

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>