Hackersgroep Anonymous antwoordt met megahack na actie van FBI om MegaUpload offline te halen

De hackersgroep Anonymous antwoordt met de grootste aanval ooit op de acties van de FBI die in die gisteren de website MegaUpload uit de lucht haalde. Zo’n 5600 mensen gebruikten tegelijkertijd een LOIC-tool om DDoS-aanvallen uit te voeren.

The Largest Attack Ever by Anonymous – 5,635 People Confirmed Using #LOIC to Bring Down Sites! #Anonymous, meldde de hackergroep in een Tweet.

Onder andere de sites van het Amerikaanse ministerie van Justitie en die van platenmaatschappij Universal moesten het ontgelden. Zelfs Whitehouse.gov, de site van de Amerikaanse president Obama, ontkwam niet aan de acties van Anonymous.

Uit cijfers van Akamai blijkt dat de hoeveelheid internetverkeer wereldwijd tijdens de aanval met 13 tot 14 procent boven het gemiddelde zat, aldus berichtgeving van Tweakers.net

MegaUpload offline

De wraakactie van Anonymous is een reactie op het uit de lucht halen van Megaupload.com, een van de grootste downloadsites waarmee op internet bestanden worden uitgewisseld.

MegaUpload wordt door de Amerikaanse autoriteiten beschuldigd van het overtreden van anti-piraterij wetgeving. Volgens de aanklacht zouden onder andere de muziek- en filmindustrie ongeveer vijfhonderd miljoen dollar hebben misgelopen door de illegale verspreiding van bestanden, meldt de NRC.

Nederlandse betrokkenheid

Door de politie in Nieuw-Zeeland zijn zeven mensen gearresteerd, waaronder een 29-jarige Nederlander, Bram van der K met de nickname ‘Bramos’, meldt de Belgische krant De Morgen.

Het lijkt er op dat een deel van MegaUpload door het Nederlandse LeaseWeb werd gehost. Er zijn 18 domeinnamen door de FBI in beslag genomen in wat de Mega conspiracy wordt genoemd.

Lees ook:Advocaat Bill Clinton verdedigt MegaUpload
Lees ook:Nelie Kroes tegen Amerikaanse wetgeving internetpiraterij
Lees ook:Anonymous pakt Facebook aan (video)
Lees ook:NVB: banken niet gehackt
Lees ook:Nederlandse hackers Anonymous weer vrij

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hackersgroep Anonymous antwoordt met megahack na actie van FBI om MegaUpload offline te halen

  1. Pingback: Advocaat Bill Clinton verdedigt MegaUpload | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>