Anonymous pakt Facebook aan (video)

Anonymous is van plan op 28 januari Facebook op zwart te zetten. Dat claimt de losvaste hackersgroep in een video die inmiddels op YouTube staat. Dit bericht Mashable.

De aangekondigde actie is er een in een serie van massale DDos-aanvallen waarvan meerdere Amerikaanse website het doelwit werden nadat de FBI MegaUpload uit de lucht had gehaald.

Onder meer de site van het Witte Huis en het ministerie van Justitie gingen offline. Akamai, een bedrijf dat netwerkcapaciteit biedt voor contentaanbieders, heeft becijferd dat op het moment van de aanvallen het gemiddelde internetverkeer 14 procent hoger dan anders.

Inmiddels werkt Anonymous aan een alternatief voor MegaUpload. De nieuwe downloadsite zou vanaf servers in Rusland worden gehost en nog deze week online moeten zijn, meldt Tweakers.net

Het NieuweMediaBlog meldde eerder al dat Kim Dotcom, de eigenaar van MegaUpload, wordt vertegenwoordigd door Robert Bennett, de advocaat die eerder Bill Clinton verdedigde.

Lees ook:Hackersgroep Anonymous antwoordt met megahack na actie van FBI om MegaUpload offline te halen
Lees ook:Nelie Kroes tegen Amerikaanse wetgeving internetpiraterij
Lees ook:Advocaat Bill Clinton verdedigt MegaUpload
Lees ook:Microsoft kijkt in glazen bol: internet volgend jaar belangrijker dan televisie
Lees ook:Digitale kaart toont hack-aanvallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>