NVB: banken niet gehackt

De systemen van de banken niet gehackt. Dit zegt de Nederlandse Vereniging van Banken in een reactie op de storing vandaag onder meer bij de ING. Volgens de NVB is de veiligheid van internetbankieren, mobiel bankieren en betalen via internet dan ook niet in gevaar geweest. Dit bericht RD.nl zojuist.

De storing is ontstaan omdat een DDos-aanval het internetbankieren van ING heeft platgelegd. Internetcriminelen een website hierbij met zo veel aanvragen dat de site onbereikbaar wordt.

De NOS meldt dat deze internetaanval verder ging omdat ook het betaalsysteem iDeal vrijwel helemaal uit de lucht was. De computers die de aanval uitvoerden, vulden ook een gebruikersnaam en wachtwoord bij de banken en bij iDeal in. Daarvoor is volgens de NOS een ingewikkelder programma nodig.

De aanval werd rond 13.15 uur ingezet. Het aantal goedgekeurde betalingen daalde door de aanval toen ineens razensnel. Hoewel de aanval een uur later voorbij was, beleven de gevolgen nog uren merkbaar.

Lees ook:Webwinkels: 8 miljoen euro schade door storing Rabobank
Lees ook:Crimineel vindt lek in internetbankieren | ING ontkent fraude
Lees ook:Internetbankieren Rabobank ligt nog steeds plat
Lees ook:DigiD is onveilig en werkt fraude in de hand
Lees ook:Veilig bankieren? Niet met Windows!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>