iPad perfecte platform voor betaald nieuws

Mediamagnaat Rupert Murdoch vindt tabletpc’s als de iPad het perfecte platform voor betaald nieuws. Hij denkt – en hoopt natuurlijk – dat hiermee een nieuw businessmodel voor dagbladen ontstaat.

De iPad app van The Times kost 13,99 euro per maand. The Wall Street Journal app is wel gratis, maar geeft toegang tot een selectie van het nieuws. Voor 3,99 doller per week krijgen lezers toegang tot alle content.

Murdoch verwacht hoge verkoopcijfers voor de tabletpc van Apple. Behalve op de iPad wil de baas van News Corp zijn dagbladen ook op de platformen van andere tabletpc’s presenteren.

Over een nieuw businessmodel voor de betaalde dagbladen is al veel gezegd en geschreven.  De dagbladen waren ten dode opgeschreven. Dit jaar zijn er weer wat positieve geluiden. Maar het is nog veel te vroeg om de tabletpc als basis van een nieuw businessmopdel te beschouwen. Veel zal ook afhangen van de innovatiekracht van de dagbladen.

Lees ook:iPad-krant in de maak: The Daily
Lees ook:Krant op iPad: honderdduizenden downloads | The Daily
Lees ook:Forse stijging aantal bezoekers lokale nieuwssites Wegener
Lees ook:Nokia bevestigt komst eigen tablet
Lees ook:Richard Branson lanceert iPad-tijdschrift Project

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>