Prognose: iPad zal Xoom, Galaxy Tab en PlayBook wegvagen

De verkoop van de iPad2 van Apple zal de verkoop van de concurrenten Xoom, Galaxy Tab en PlayBook bijna volledig wegvagen. Dat is de uitkomst van onderzoeken van ChangeWave en Forrester.

ChangeWave vroeg 3000 consumenten in de Verenigde Staten of ze van plan zijn een tablet-computer te kopen. 27 procent van de mensen gaf aan dat inderdaad van plan te zijn en 82 procent daarvan zei dat ze van plan waren een iPad te kopen.
De Motorola Xoom, Research in Motion’s BlackBerry PlayBook – wordt binnenkort gelanceerd – en de Samsung Galaxy Tab kwamen elk niet boven de vijf procent uit.

Volgens ChangeWave spreekt de iPad meer tot de verbeelding dan de andere tablets. Verder werkt het in Apple’s voordeel dat het met de tweede versie van zijn tablet komt en dat de meeste gebruikers van de eerste generatie erg tevreden zijn over hun iPad. De verkoop van de iPad2 begint vandaag in de Verenigde Staten. In Nederland is de tablet vanaf 25 maart leverbaar.

De resultaten van dit onderzoek komen overeen met de conclusie uit een nieuw onderzoek van Forrester. Zij voorspellen dat Apple met de iPad eind dit jaar 80 procent van de tabletmarkt in handen heeft. Volgens de onderzoekers zou alleen Amazon met een Android-versie van de Kindle de positie van Apple kunnen bedreigen.

Lees ook:Prijsdaling Playbook: tablet van RIM onder 200 euro
Lees ook:iPad2 koorts loopt op | Apple publiceert Guided Tour-video’s
Lees ook:Korte maar heftige geschiedenis van de iPad | Infografiek
Lees ook:Prognose: prijzen tablet computers gaan drastisch dalen
Lees ook:Mobile, smartphone, tablet: de strijd om de consument

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Prognose: iPad zal Xoom, Galaxy Tab en PlayBook wegvagen

  1. Pingback: Prognose: iPad zal Xoom, Galaxy Tab en PlayBook wegvagen | NieuweMedia | Web Mirror

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>