Nieuwe Galaxy Tab goedkoper, dunner en lichter dan iPad2

Apple mag met de iPad2 dan een voorsprong hebben op Samsung, de Koreanen komen er aan met twee nieuwe versies van de Galaxy Tab.
Beide tablets, de Samsung Galaxy Tab 8.9 en de Samsung Galaxy Tab 10.1 zijn dunner, lichter en goedkoper dan de iPad2.

De Samsung tablets zijn 8,6 millimeter dun, tegenover 8,8 millimeter van de nieuwe iPad 2. Samsung gaat ook stunten met de prijs.

De prijs van beide Galaxy Tabs ligt onder of op het niveau van de goedkoopste versie van de iPad. De goedkoopste 8.9-versie van de Galaxy Tab moet in de winkel komen voor $469 (16GB/Wi-Fi), de startprijs voor de 10.1-versie ligt op $499.

De 16GB-versie van de iPad2 met Wifi gaat 479 euro kosten, de 32GB-versie 579 euro en de 64GB-versie 679 euro.

De Galaxy Tab 10.1 weegt 595 gram, de 8.9 weegt slechts 470 gram. De Wifi-versie van de iPad 2 weegt 601 gram en het Wifi+3G model 613 gram.

De Galaxy Tabs draaien op het Android 3.0 platform en zijn voorzien van Samsungs eigen TouchWiz gebruikersinterface. De apparaten ondersteunen multi-tasken en beschikken over zowel 4G als Wifi.

Ze hebben een 1 GHz dual-core processor en bieden – in tegenstelling tot de iPad – onderteuning voor Flash.

Net als de eerste Galaxy Tab is de nieuwe generatie uitgerust met de Readers Hub en Music Hub die toegang geven tot ruim twee miljoen boeken, duizenden kranten en tijdschriften en 13 miljoen tracks. De Social Hub brengt e-mail, instant messaging, contacten en afspraken op een plek samen.

Samsung richt zich met de Galaxy Tab 8.9 op de consument en met de 10.1 op de meer zakelijke gebruikers. In samenwerking met Cisco, Sybase, SAP en Citrix heeft Samsung een pakket beveiligingsoplossingen ontwikkeld, dat op beide Tabs is geïntegreerd.

Het is nog niet bekend wanneer de twee nieuwe Galaxy Tabs verkrijgbaar zijn. De nieuwe iPad twee is vanaf overmorgen, vrijdag te bestellen.

Lees ook:Apple dwingt Samsung tot prijsverlaging nieuwe Galaxy Tab
Lees ook:Samsung ‘lekt’ hogeresolutie tablet
Lees ook:Nieuwe Galaxy Note 10.1 ligt deze week in de winkel (video)
Lees ook:Eerste blik op iPad Air (video)
Lees ook:Asus lanceert spotgoedkope 7 inch-tablet (video)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe Galaxy Tab goedkoper, dunner en lichter dan iPad2

  1. iPad aanbieding

    Op zich is de Galaxy tab een prachtige tablet. Toch geloof ik niet dat hij populairder zal gaan worden dan de iPad. Ook vraag ik mij af of het de gebruiker veel uitmaakt of hij dunner is of niet. Er is namelijk ook 1/3 gewichtsbesparing van de iPad 1 naar de iPad 2 en toch maakt dit mij persoonlijk niet zo veel uit.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Eerste laptop woog twaalf kilo, had geheugen 64 Kb | NieuweMedia

  3. Pingback: Nieuwe Galaxy Tab te bestellen bij Vodafone | Honeycomb | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>