Doane accepteert iPad in plaats van paspoort

Het zal je maar gebeuren, wil je de grens over om in de Verenigde Staten kerscadeautjes uit te delen. Ben je je paspoort vergeten. Het overkwam de Canadees Martin Reisch.

Vlak voor het boarden ontdekte hij dat zijn reisdocument nog thuis lag. Maar niet getreurd, de onfortuinlijke passagier kwam al snel met een alternatief dat nog bleek te werken ook. De Canadees overlegde zijn iPad aan de douane met daarop een scan van zijn paspoort.

Hoewel de Amerikaanse grensagent aanvankelijk flink geïrriteerd was om de digitale versie van het paspoort als reisdocument te accepteren, ging hij daar uiteindelijk toch mee accoord, meldt de Belgische krant De Standaard.

Dit vertelde Reisch tegen MSNBC News. Volgen hem duurde het wel een eeuwigheid voordat de douanier tot die beslissing kwam. Hij overhandigde mij m’n iPad, nam diep adem en zei alleen ‘Merry Christmas.’

Het feit dat reis ook een rijbewijs bij zich had en een kaart met geboortebewijs heeft zeker bijgedragen aan het positieve besluit, concludeerde Reisch achteraf.

Lees ook:Spaar reizen met aparte paspoort-app
Lees ook:RTL komt met gratis krant voor iPad
Lees ook:Agentje spelen mag iedereen
Lees ook:NRC biedt iPad 2 met korting aan bij abonnement
Lees ook:Krant op iPad: honderdduizenden downloads | The Daily

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>