Apple komt met een iPad3 en iPad4

Apple lanceert dit jaar behalve de iPad3, ook een iPad4. Dit meldt het IndustrieBlog naar aanleiding van berichtgeving van de Aziatische website de DigiTimes die zich baseert op informatie uit de toeleveringsketen. Volgens bronnen in Taiwan komt de iPad 3 in maart en de iPad 4 in oktober.

De iPad 3 krijgt een beperkte upgrade, waaronder een QXGA-display. Ook zou de batterij langer mee moeten gaan.

Apple gaat met de iPad 4 meer uitpakken. Die krijgt naar verwachting een 9.7 inch scherm met een hogere resolutie en geïntegreerde applicaties waardoor de iPad4 het moet kunnen opnemen tegen de tablets die in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen en draaien op Android, Wintel en WoA (Windows on ARM).

Prijsverlaging iPad3

Tegelijkertijd met de lancering van de iPad wordt de prijs van de iPad verlaagd tot 399 Amerikaanse dollar. Apple kan de prijs scherper stellen vanwege een optimaal georganiseerde supply chain.

Hierdoor kunnen onder meer dure onderdelen, zoals de aluminium behuizing en het scherm tegen een scherpe prijs worden ingekocht en kan Apple de iPad 3 met 100 dollar verlagen. Door de scherpere prijs kan de iPad2 concurreren met andere tablets zoals die van Sony, Motorola Mobility and Samsung Electronics die 359 dollar en meer kosten.

Kindle Fire

Apple moet iets doen omdat de iPad het nu al flink heeft te verduren van de succesvolle Kindle Fire van Amazon. Bovendien zal de concurrentie op de tabletmarkt het tweede kwartaal van dit jaar nog eens een extra boost krijgen als Google met een tablet komt.

Maar Apple moet volgens de DigiTimes pas echt aan de bak als in kwartaal van 2012 tegelijkertijd met de iPad 4 ook platforms Windows 8 van Microsoft en Clover Trail-W van Intel worden gelanceerd.

Lees ook:Kindle Fire met miljoenenverkoop succeshit voor Amazone
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire
Lees ook:Apple gaat met kleine iPad concurrentie aan met Kindle Fire
Lees ook:Google is iPad mini met goedkope Nexus 7 slag voor
Lees ook:Apple verkoopt iPad mini dit jaar 10 miljoen keer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Apple komt met een iPad3 en iPad4

  1. Wouter

    Wat een ongelofelijke onzin. iPad 3 komt in 2012 de 4 in 2013. Als Apple iets doet dan doen ze het goed. Ze zijn echt niet stom genoeg om met een half-af product op de markt te komen….

      /   Reply  / 
  2. iPad 3

    Zou wel een nieuwe strategie zijn van Apple en die veranderen niet snel van strategie. Dus denk dat er geen iPad 4 gaat komen dit jaar. Wellicht wel een goedkopere iPad.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>