iPad nog te koop, al haalt China tablet uit de schappen

Het is de omgekeerde wereld. In China waar Apple-producten aan de lopende band worden nagemaakt, halen de autoriteiten iPads uit de schappen. Apple zou inbreuk maken op eigendomsrecht van de naam iPad.

De in beslagname is het gevolg van de beslissing van een rechter nadat Apple een rechtzaak had aangespannen tegen Proview Shenzen die de naam iPad onrechtmatig zou gebruiken.

Apple verliest rechtzaak

Uiteindelijk trok Apple aan het kortste eind. Proview had aanvankelijk het recht op de naam iPad, maar verkocht dat een aantal jaren geleden aan Apple. De rechter oordeelde dat de iPad-fabrikant wel een overeenkomst had met de Proview-tak in Taipei, maar dat deze afspraak niet op het vasteland van China geldig is, meldt de Telegraaf.

Op verzoek van Proview zijn in de winkels in de regio Xinhua alle iPads uit de schappen gehaald. De autoriteiten in nog 20 andere regio’s hebben ook het bevel gekregen om de tablets in beslag te nemen. Verder moet promotioneel materiaal, zoals posters en flyers, worden vernietigd.

iPads nog wel te koop

Winkeliers hebben op de acties van de autoriteiten ingespeeld door zo veel mogelijk iPads in het magazijn op voorraad te houden. Hierdoor kan de verkoop van de Apple-tablet van onder de toonbank gewoon doorgaan.

De verwachting is dat Apple en Proview overeenstemming bereiken over de verkoop van de merknaam in China. Apple zal daarvoor naar alle waarschijnlijkheid diep in de buidel moeten tasten omdat Proview in financieel zwaar weer verkeerd.

U heeft al een iPad2, koopt u dan toch een iPad3

  • Nee, ik houd het bij mijn iPad2 (42%)
  • Wat een iPad3, ik heb nog de 1e iPad (29%)
  • Ik denk er over (29%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:iPad na schikking Apple weer in China te koop
Lees ook:iPad bestaat al sinds 1998
Lees ook:iPad nr 1 in China: Apple mag merknaam niet voeren
Lees ook:In Braziliƫ komt IPHONE met Android op de markt
Lees ook:Verkoop iPhone 5S en 5C krijgt impuls door deal met China Mobile (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>