Mobiel bankieren met iPhone en iPad onveilig

Iedereen die mobiel bankiert via de iPhone of iPad loopt het risico dat cybercriminelen aan de haal gaan met gegevens die in Safari worden ingevuld. Daarvoor waarschuwt het ministerie van Veiligheid en Justitie,  bericht NU.nl

Het departement heeft geconstateerd dat er een lek zit in de browser Safari voor het mobiele besturingssysteem iOS op iPhones en iPads.

Een website ziet er in de browser normaal uit, maar in werkelijkheid gaat het om een kopie van een echte pagina die er wel betrouwbaar uitziet. Als daar bijvoorbeeld (bank)gegevens op in worden gevuld, worden die gegevens direct doorgestuurd.

Het ministerie adviseert gebruikers van de iPhone en iPad niet op shortlinks te klikken omdat niet altijd duidelijk is naar welke sites die verwijzen.

Het beste is om bij twijfel het internetadres zelf in de adresbalk van je browser te tikken.

Het ministerie ontdekt het lek in iOS 5,1 de nieuwste versie van het besturingssysteem, maar zou volgens NU.nl ook opduiken in 5.0.1 en zelfs in iOS 4. Apple heeft nog geen update uitgebracht of aangekondigd.

Lees ook:Firefox op 20% marktaandeel
Lees ook:5 redenen om de iPad Air niet te kopen (video)
Lees ook:Spierballentaal van Apple Safari
Lees ook:Mozilla komt in 2013 met iPad-versie (video)
Lees ook:Installatie iPhone apps via browser maakt app store overbodig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mobiel bankieren met iPhone en iPad onveilig

  1. Thomas11nL

    Dit heeft niks met een beveiligingslek te maken, dit is gewoon phishing.

    De browser gaat naar de link waar jij op klikt, die doet niets fout. Dat jij je bankgegevens op een site van een oplichter in gaat vullen is je eigen domme fout.

    Als je in een Android-toestel op diezelfde link klikt gebeurd ook hetzelfde, dat geld ook voor een PC (ongeacht OSX of Windows).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>