Test: nieuwe Samsung Galaxy S III geeft iPhone 4S het nakijken

De nieuwe Samsung Galaxy S III is onnavolgbaar en blinkt op alle fronten uit. Het toestel geeft daarmee de iPhone het nakijken, alleen de HTC One X komt bij het nieuwe vlaggenschip van Samsung in de buurt.

Althans volgens NU.nl dat de S III aan een uitvoerige test onderwierp.

Scherm

De Galaxy S III heeft een groter display van 4,8 inch, maar meet nauwelijks meer dan de Galaxy Nexus die een 4,6 inch scherm heeft. Samsung heeft dat voor elkaar te krijgen door de behuizing rond het scherm kleiner te maken.

De S III heeft een Super Amoled HD-display waardoor het minder scherp kan zijn omdat de resolutie iets lager wordt. Maar volgens NU.nl is daar op het 720×1280 pixels tellend touchscreen niets van te merken.

Camera

De S III, One X en iPhone 4 S hebben alle drie een 8 megapixel-camera. Toch blijkt uit de test dat de flitser van de S III beter presteert, de iPhone 4s heeft veel meer last heeft van overbelichting.

Binnen, bij kunstlicht, scoort het toestel en qua diepte ook bijzonder goed. De andere concurrenten doen het op die punten minder.

Gimmicks

Door verbetering van de software, zijn er op de S III een paar leuke gimmicks mogelijk geworden. Door twee keer op de bovenkant van de telefoon te tikken, kun je bijvoorbeeld terug gaan naar het begin van een lijst met e-mails of contacten.

Ook herkent de camera een glimlach en maakt dan dan automatisch de foto. Leuk is ook dat de telefoon automatisch alle geluiden dempt als het toestel met de schermkant op tafel wordt gelegd. Als je een bericht of email tikt, kun je automatisch iemand bellen door de telefoon bij het oor te houden.

Praktisch is dat de Galaxy S III twee schermen kan weergegeven. Als de gebruiker even wat anders doet, bijvoorbeeld email beantwoordt, kan in de tussentijd elke video die op de telefoon wordt bekeken ook als klein scherm kan worden bewaard.

TechnologieBlog

Met zo’n beoordeling ligt het voor de hand dat de Samsung Galaxy S III een regelrechte hit wordt. Het TechnologieBlog berichtte eerder al dat het toestel afstevent op een verkoopsucces nu er wereldwijd inmiddels negen miljoen exemplaren zijn gereserveerd.

Lees ook:Samsung verscheept 5 miljoen Galaxy Notes
Lees ook:Samsung kondigt Galaxy S IV mini aan
Lees ook:Ook LG komt met cross-over tussen smartphone en tablet
Lees ook:Samsung Galaxy S IV ligt 15 april in de winkel
Lees ook:Samsung Galaxy S III vanavond in Londen gelanceerd: Duitse Amazone komt al met specs

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Test: nieuwe Samsung Galaxy S III geeft iPhone 4S het nakijken

 1. ED

  “Legt het af” betekent dat je de mindere bent. Kop klopt dus niet!

    /   Reply  / 
 2. srivlegel

  Titel klopt niet. Draai effe Iphone en SIII om.

    /   Reply  / 
  1. Marguerite Tachet Auteur

   Dank voor de tips over de kop, is inmiddels aangepast, was nog vroeg toen ik de post schreef -;)

     /   Reply  / 
 3. Galaxy S3

  En terecht!

  Mooi dingetje..

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Samsung Galaxy S III krijgt update naar Android 4.1 (Jelly Bean) | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>