4G pas volgend jaar met iPhone 5 te gebruiken

Het duurt nog zeker een jaar voordat 4G in Nederland op een iPhone 5 gebruikt kan worden Dit meldt NU.nl vandaag op basis van berichtgeving van de NRC.

Het NieuweMediaBlog berichtte al eerder dat de nieuwe Iphone 4G-internet op basis van LTE-netwerken ondersteunt. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt.

Blijkens de rondgang van de NRC langs verschillende telecomproviders is 4G niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

Veiling frequenties
KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken. Die frequentie wordt niet door de iPhone 5 ondersteund.

Volgende maand (oktober, red.) worden nieuwe frequenties geveild die ook gebruikt kunnen worden voor 4G. Volgens de NRC gaat de technische invoering minstens een halfjaar duren.

Er doen vijf partijen aan de veiling mee. Wie dat zijn, is niet bekend. Er zitten waarschijnlijk ook nieuwkomers bij, waaronder UPC/Ziggo en Tele 2.

De iPhone werkt ook met 2,4GHz en 5GHz WiFi op 802.11n.

Meer apps
De iPhone 5 is van de week gelanceerd. Het nieuwe vlaggenschip van Apple heeft een groter scherm waardoor er meer rijen apps op kunnen.

Het toestel is ‘maar’ 7,6 millimeter dik en daarmee 18 procent dunner, berichtte het TechnologieBlog eerder al

Dit wordt mogelijk door het gebruik van in-cell touch layer technologie waarop Apple inmiddels het patent heeft. Hierbij worden twee van de drie lagen van het touchscreen samengevoegd.

Ook is het toestel 20 procent lichter en weegt nu 112 gram.

Groter scherm
De iPhone 5e  is iets langer dan de iPhone 4S, en het scherm is groter is, zo’n 4 inch met een resolutie van 1136 bij 640 pixels.

Apple heeft er met het formaat van de nieuwe iPhone rekening mee gehouden dat het toestel in je hand past en met één hand kan worden bediend. Met andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S III gaat dat soms moeilijk.

De iPhone 5 draait op een A6-chip die twee keer kleiner is met twee keer snellere grafische prestaties.

Vanaf 28 september te koop
De iPhone 5 lijkt op z’n voorganger, de iPhone 4S, met dit verschil dat het toestel helemaal van glas en aluminium is gemaakt. De prijzen zijn wel hetzelfde: de iPhone 4S en de iPhone 5 zijn even duur.

Vanaf 21 september is het nieuwe toestel in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te koop. Nederland volgt 28 september.

Lees ook:Lancering iPhone 5 bevestigt: groter scherm, meer apps
Lees ook:1e iPhone 5 in Nederland niet te krijgen (video)
Lees ook:Veel Nederlanders hebben nu al iPhone (video)
Lees ook:iPhone 5 nu al uitverkocht
Lees ook:iPhone 5 wordt op 5 oktober onthuld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>