Samsung pakt Apple buiten rechtzaal aan

Samsung zet het gevecht met Apple buiten de rechtzaal gewoon door. In een advertentie pakt de Zuid-Koreaanse concurrent de Iphone 5 aan, melden meerdere media op basis van berichtgeving van Business Insider.

In de advertentie maakt Samsung een vergelijking tussen zijn eigen Galaxy S III en de iPhone 5, zoals de NFC-chip, waarmee draadloos transacties of betalingen uitgevoerd kunnen worden of het starten van een update door de Galaxy S III heen en weer te schudden.

De advertentie focust op  features die speciaal voor de Galaxy S III zijn ontwikkeld. Gemakshalve laat Samsung alle nieuwe snufjes van de iPhone 5 buiten beschouwing.

De advertentie verscheen inmiddels online en zal komende week te zien zijn in talloze Amerikaanse kranten.

Verbod op 21 Samsung-producten
Apple won recent een rechtzaak van Samsung. Omdat het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf de patenten van Apple heeft geschonden, moet  Samsung een bedrag van 1,05 miljard US dollar (840 miljoen euro) aan Apple betalen.

Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat Apple een lijst heeft ingediend bij een Amerikaanse rechtbank voor een verbod op acht Samsung-producten in de Verenigde Staten.

Later werd die lijst met nog eens 21 apparaten uitgebreid, waaronder de Galaxy S III ook de phablet, de Galaxy Note, de Galaxy Tab-tablets en Galaxy Player-mediaspelers.

Uitverkocht
De iPhone 5 werd afgelopen week door Apple gelanceerd en is nu al uitverkocht. Een uur nadat vrijdag in negen landen de nieuwe iPhone in de voorverkoop ging, waren alle toestellen vergeven. Bij de iPhone 4 en 4S was dat 20 en 22 uur.

In onder meer de Verenigde Staten en Duitsland is de levertijd van de iPhone 5 nu twee weken.

Lagere productiecapaciteit
Het is onduidelijk waarom Apple zo snel door de voorraad heen was. Het kan zijn omdat Sharp, een van de schermenleveranciers van de iPhone 5, de toegezegde leveringsdatum van de touch screens niet gehaald. Daardoor zouden er in plaats van de geplande 25 miljoen toestellen maar 5 miljoen stuks van de lopende band zouden rollen.

De aanzienlijk lagere productiecapaciteit zou worden veroorzaakt door het gebruik van zogeheten in-cell touch layer technologie waarop Apple inmiddels het patent heeft. Hierbij worden twee van de drie lagen van het touchscreen samengevoegd. De iPhone 5 wordt daardoor niet meer dan 7,6 millimeter dik. De LG Optimus zou al zo’n scherm hebben.

Door het gebruik van de technologie stijgt het uitvalspercentage waardoor maar de helft van de displays voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Apple en kan worden gebruikt.

Groter scherm
Het nieuwe vlaggenschip van Apple is iets langer dan de iPhone 4S. Ook is het scherm groter, zo’n 4 inch waardoor er meer rijen apps op kunnen.

Apple heeft er met het formaat van de nieuwe iPhone rekening mee gehouden dat het toestel in je hand past en met één hand kan worden bediend. Met andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S III gaat dat soms moeilijk.

Het toestel is ‘maar’ 7,6 millimeter dik en daarmee zo’n 20 procent dunner, berichtte het TechnologieBlog eerder al. Daardoor weegt het toestel ‘maar’ 112 gram.

De iPhone 5 draait op een A6-chip die twee keer kleiner is met twee keer snellere grafische prestaties.

Ondersteuning 4G
De nieuwe Iphone ondersteunt 4G-internet op basis van LTE-netwerken. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt. 4G is niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken. Die frequentie wordt niet door de iPhone 5 ondersteund. De iPhone werkt ook met 2,4GHz en 5GHz WiFi op 802.11n.

Vanaf 28 september te koop
Vanaf 21 september is het nieuwe toestel in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te koop. Nederland volgt 28 september.

Lees ook:Samsung Galaxy S III en iPhone zijn overal hetzelfde
Lees ook:iPhone 5 nu al uitverkocht
Lees ook:Lancering iPhone 5 bevestigt: groter scherm, meer apps
Lees ook:1e iPhone 5 in Nederland niet te krijgen (video)
Lees ook:Veel Nederlanders hebben nu al iPhone (video)

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Samsung pakt Apple buiten rechtzaal aan

 1. Zakelijk bellen

  De snelheid waarmee deze nieuwe toestellen worden geproduceerd is echt ongelofelijk.

    /   Reply  / 
 2. Dave

  Wie wil nou niet mooie Iphone hoesjes voor de laagste prijs? Gratis verzending!
  Kijk dan op http://www.ihoesjesonline.nl

  Niet goed? Geld terug garantie!

    /   Reply  / 
 3. Bastiaan

  @zakelijk bellen, Ja het is inderdaad niet meer bij te houden. Heb ik net de iphone 4s aangeschaft.. is hij alweer “oud” te noemen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>