iPhone 5 nu al 2x meer verkocht dan iPhone 4S

De iPhone 5 is twee keer meer populair dan z’n voorganger, de iPhone 4S. Dit bericht NU.nl op basis van de verkoopcijfers van T-Mobile.

De afgelopen zes dagen heeft de provider 25.000 bestellingen voor de iPhone 5 binnengekregen. Dat is ruim twee keer meer dan de iPhone 4S.

De nieuwe iPhone is vandaag in Nederland in de verkoop gegaan. T-Mobile levert vandaag al de eerste 10.000 bestellingen uit. ‘Niet eerder verliep de voorverkoop van een nieuwe telefoon zo succesvol als met de iPhone 5′, aldus een woordvoerder tegen NU.nl

Ook bij KPN overtreffen de verkoopcijfers die van de 4S, al maakt de provider geen exacte cijfers bekend. Vodafone doet helemaal geen mededelingen over verkoopcijfers van het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Snel uitverkocht
Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat De iPhone 5 in een uur was uitverkocht. Bij de iPhone 4 en 4S was dat 20 en 22 uur.

Lagere productiecapaciteit
Het is onduidelijk waarom Apple zo snel door de voorraad heen was. Het kan zijn omdat Sharp, een van de schermenleveranciers van de iPhone 5, de toegezegde leveringsdatum van de touch screens niet heeft gehaald. Daardoor zouden er in plaats van de geplande 25 miljoen toestellen maar 5 miljoen stuks van de lopende band rollen.

De aanzienlijk lagere productiecapaciteit zou worden veroorzaakt door het gebruik van zogeheten in-cell touch layer technologie waarop Apple inmiddels het patent heeft. Hierbij worden twee van de drie lagen van het touchscreen samengevoegd. De iPhone 5 wordt daardoor niet meer dan 7,6 millimeter dik. De LG Optimus zou al zo’n scherm hebben.

Door het gebruik van de technologie stijgt het uitvalspercentage waardoor maar de helft van de displays voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Apple en kan worden gebruikt.

Groter scherm
Het nieuwe vlaggenschip van Apple is iets langer dan de iPhone 4S. Ook is het scherm groter, zo’n 4 inch waardoor er meer rijen apps op kunnen.

Apple heeft er met het formaat van de nieuwe iPhone rekening mee gehouden dat het toestel in je hand past en met één hand kan worden bediend. Met andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S III gaat dat soms moeilijk.

Het toestel is ‘maar’ 7,6 millimeter dik en daarmee zo’n 20 procent dunner, berichtte het TechnologieBlog eerder al. Daardoor weegt het toestel ‘maar’ 112 gram.

De iPhone 5 draait op een A6-chip die twee keer kleiner is met twee keer snellere grafische prestaties.

Ondersteuning 4G
De nieuwe Iphone ondersteunt 4G-internet op basis van LTE-netwerken. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt. 4G is niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken. Die frequentie wordt niet door de iPhone 5 ondersteund. De iPhone werkt ook met 2,4GHz en 5GHz WiFi op 802.11n.

 

Lees ook:iPhone 5 nu al uitverkocht
Lees ook:Veel Nederlanders hebben nu al iPhone (video)
Lees ook:1e iPhone 5 in Nederland niet te krijgen (video)
Lees ook:Lancering iPhone 5 bevestigt: groter scherm, meer apps
Lees ook:Samsung pakt Apple buiten rechtzaal aan

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “iPhone 5 nu al 2x meer verkocht dan iPhone 4S

 1. iphone 5 zakelijk

  En dat terwijl er niet echt gigantische prestatie verbeteringen zijn aangebracht aan deze nieuwe iphone. Apple blijft gewoon een ster in marketing en heeft natuurlijk een gigantische aanhang. De aanhang van Apple koopt zonder erbij na te denken elk nieuw product.

    /   Reply  / 
 2. Bastiaan

  @iphone 5 zakelijk, Helemaal mee eens.. De aanhang loopt als makke lammetjes achter Apple aan.

    /   Reply  / 
 3. Sam

  Apple is voor mensen met teveel geld of teveel schulden,….

    /   Reply  / 
 4. Diana

  Ik ga geen iphone 5 nemen ik ga voor de i phone 4 s dit is de beste ooit ook als is i phone 5 al uit, maar die is niet veel beter er is niet veel aan veranderd

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>