‘Domme’ internetgebruikers woedend op onderzoeker

Een aantal gebruikers van Internet Explorer (IE) wil het bedrijf AptiQuant voor de rechter slepen. Het bedrijf concludeerde dat IE-gebruikers een lage intelligentie hebben. Het is vakantietijd, dus ook dit ‘nieuws’ haalde de publiciteit.

AptiQuant onderzocht het IQ van internetters en combineerde de uitkomsten ervan met het browsergebruik. Daaruit bleek dat mensen met een laag IQ voornamelijk de webbrowser Internet Explorer van Microsoft gebruiken. Zo hebben volgens de onderzoekers gebruikers van Internet Explorer 6 een IQ hebben dat nauwelijks boven de 80 uitkomt.
Explorer-fans helemaal over de rooie!

Op de website van het bedrijf meldt directeur Leonard Howard dat hij sinds de publicatie van de onderzoeksresultaten haatmailtjes krijgt. Onterecht vindt hij en brengt enige nunace aan in de uitkomsten van het onderzoek. ‘Het onderzoek beweert niet dat als jij Internet Explorer gebruikt je een laag IQ hebt, maar wat het werkelijk zegt is dat als je een laag IQ hebt er een grote kans is dat je Internet Explorer gebruikt.’

Lees ook:Europa kiest Firefox, Nederland Explorer | Nieuwe browseroorlog
Lees ook:Smartphone-gebruiker wil controle over mobiele privé-data
Lees ook:Vacantiegangers vaker online dan thuisblijvers
Lees ook:Internet Explorer 9 nu te downloaden
Lees ook:Gebruikers vinden iPad apps complex en onbevredigend

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Domme’ internetgebruikers woedend op onderzoeker

  1. H.D.B. Go

    Wat een stelletje azijn pissers! Is dat soms een nieuwe marketing strategie?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>