Yale opent digitale museumcollectie voor grote publiek

Yale University is gestart met het digitaliseren van zijn collectie kunst, objecten en documenten. Het is een van de grotere collecties in de VS, bestaande uit 1,2 miljoen items.
Het gaat om schilderijen, landkaarten, muziek, muziekstukken, gebruiksvoorwerpen uit alle werelddelen van historische waarde. Zo zit het schilderij van John Trumbull over de ondertekening van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring (zie foto) in de collectie.

De eerste 260.000 items zijn inmiddels gedigitaliseerd en online te bekijken.

Yale wil de collectie zonder voorwaarden en kosten beschikbaar stellen: ‘In a departure from established convention, no license will be required for the transmission of the images and no limitations will be imposed on their use. The result is that scholars, artists, students, and citizens the world over will be able to use these collections for study, publication, teaching and inspiration.’
Het gaat onder andere om collecties die afkomstig zijn het Peabody Museum of Natural History, the University Art Gallery, the Yale Center for British Art, the University Library en the Yale University on iTunes.

Lees ook:Muziekweetjes in online-encyclopedie | Bladmuziek in muziekschatten
Lees ook:Twitter introduceert ‘echtheidskeurmerk’ voor celebrities
Lees ook:RTL komt met gratis krant voor iPad
Lees ook:8 PS3′s als supercomputer
Lees ook:Onderwijs krijgt eigen social media netwerk: Classroom Salon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>