Vier miljoen updates naar Windows 8

Sinds de lancering van Windows 8, vorige week, hebben wereldwijd vier miljoen mensen de overstap gemaakt met een upgrade van Windows Vista en Windows 7 naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Dit heeft Microsoft-CEO Steve Ballmer laten weten, bericht het AD.

Hoeveel apparaten er inmiddels draaien op Windows 8 heeft hij niet bekend gemaakt.

Bediening via touchscreen
Door de mogelijkheid tot touch-bediening is het besturingssysteem ook geschikt voor het gebruik op tablets en laptops. Een opvallende verandering is ook dat het bekende opstartscherm is vervangen door meerdere zogeheten tiles .

Deze tegels koppelen blijkens een review op het PieterBas-blog aan de belangrijkste onderdelen van Windows 8, zoals de contacten, media, documenten of  e-mails. Ook kan een tegel worden gelinkt aan een website, Personenapp voor een social media-account of een afspeellijst.

Nieuwe functies
Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft biedt in de touch interface de mogelijkheid om te multitasken door twee applicaties tegelijkertijd en naast elkaar te draaien, bijvoorbeeld de browser in combinatie met de agenda. Dat kan zowel met een aanraking als met  de muis.

Een andere nieuwe functie is het snelle opstarten. Een speciaal daarvoor door Microsoft ontwikkelde slaapstand zorgt ervoor dat het systeem snel herstelt als het wordt opgestart. Dat is handig om bijvoorbeeld snel iets te checken omdat niet meer het hele systeem hoeft te worden opgestart.

Verder heeft Microsoft wel een hele opvallend manier bedacht om op Window 8 in te loggen. Dat kan door in een zelf bedacht patroon over een afbeelding te bewegen, zoals door een poes te aaien of een baby te knuffelen.

Lees ook:IE7 is voor iedereen
Lees ook:Windows 7 ontrafeld, de toekomst aan een draadje
Lees ook:LG zet streep onder smartphone met Windows Phone
Lees ook:Nokia op Windows-platform | Losers smartphonemarkt samen
Lees ook:Vista volgens Neelie Kroes

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vier miljoen updates naar Windows 8

 1. Tarac

  De door mij aangeschafte update naar win 8 ligt inmiddels weer ongebruikt in een kast.
  Ik heb mijn systeem weer teruggezet naar Win 7.

  Win 8 is best wel “te pruimen”, maar wees dan ook consequent en gebruik het bureaublad van win 8 (ja, die met die tegeltjes) dan ook voor alles.
  Nu val ik na het gebruiken van een programma altijd weer terug naar mijn oude bureaublad, zelfs al maak ik een “tegeltje” voor dat programma.

    /   Reply  / 
 2. gerrie

  ik draai nog metwindows xp
  geen problemen

    /   Reply  / 
 3. gerrie

  ik heb nog widouw xp

    /   Reply  / 
 4. Patrick

  Ik ben best tevreden met win8…. geen pc problemen als je op de juiste manier alles netjes installeerd, en natuurlijk moet je pc krachtig zijn om alles te kunnen verwerken..

    /   Reply  / 
 5. vaatstra

  Windows xp nog steeds prima bij mij, al die nieuwe updates zijn bedoeld om mensen geld uit de zak te kloppen, laat je niet opjutten, gretige consumenten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>