Motiverende sms’jes helpen dikke kinderen bij afvallen

Kinderen met overgewicht houden een behandeling om af te vallen beter vol wanneer zij motiverende sms-berichtjes krijgen op hun mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van Judith de Niet die hiermee morgen promoveert aan Erasmus MC.

Behandelingen tegen overgewicht en obesitas mislukken vaak doordat families te snel opgeven. Motiverende sms’sjes zorgen ervoor dat het aantal afhakers met de helft afneemt.

De kinderen in het onderzoek volgden de Dikke Vrienden Club. Dat is een leefstijlbehandeling van een jaar die kinderen en hun ouders helpt om hun eet- en beweeggewoonten te veranderen. De kinderen zijn tussen de 7 en 12 jaar oud.

Een deel van deze kinderen kreeg een extra ‘behandeling’ met sms’jes. Ze sms’ten elke week aan de onderzoekers hoe hun voeding- en beweeggedrag en hun stemming de afgelopen week was. De kinderen kregen vervolgens op maat gesneden motiverende en steunende feedback terug. Bij kinderen die deze sms’jes kregen, lag de uitval ruim drie keer zo laag als bij de kinderen die geen berichten kregen.

Lees ook:Acht op de tien peuters surft dagelijks online
Lees ook:Sociale media gebruikt bij voorlichting over leerplicht
Lees ook:Hoe mediawijs ben jij?
Lees ook:Touchscreen tablet makkie voor één-jarigen
Lees ook:Horrorposter Sint mag, gratis kaartjes voor de ouders Dick?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>