EU legt kosten mobiel bellen en internet aan banden

De kosten voor het gebruik van mobiele telefonie en internet in het buitenland worden aanzienlijk goedkoper. Althans als het aan de EU ligt. Dit bericht de AutomatiseringGids vandaag.

De Europese Commissie wil de bedragen die telecombedrijven mogen vragen voor dataverkeer limiteren tot 20 cent per megabyte.

Nu is dat nog 50 cent. Voor een gesprek zou dat per 1 juli as. 25 cent per minuut worden en 15 cent in 2014. Nu is dat nog 35 cent.

De EU wil dat deze bedragen wereldwijd gaan geleden en niet alleen in Europa. Het voorstel daartoe wordt in april behandeld, meldt Nu.nl op basis van een artikel van de New York Times.

Om torenhoge rekeningen te voorkomen, wil de EU dat ook het totale bedrag dat consumenten kwijt zijn aan mobiel internet een maximum krijgt van 50 euro. Als die limiet wordt bereikt, sluit de provider de verbinding af. De limiet kan wel weer handmatig worden opgeheven.

Lees ook:Mobiel bellen in Europa vanaf morgen goedkoper
Lees ook:Eigen Facebook-telefoon in 2013 verwacht
Lees ook:Onzichtbaarheid komt in zicht
Lees ook:Telco’s pesten klanten om duurdere abonnementen aan te smeren
Lees ook:Vodafone verlaagt kosten mobiel internet in Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>