Doc WikiLeaks: War, Lies and Videotape bij Discovery Channel

Discovery Channel zendt donderdag 3 maart om 21 uur de documentaire WikiLeaks: War, Lies and Videotape uit over WikiLeaks en zijn oprichter Julian Assange.

De makers van de film, de onderzoeksjournalisten Paul Moreira en Luc Hermann, spraken uitgebreid met Julian Assange over zijn beweegredenen en de impact die de onthullingen van WikiLeaks hebben.

De filmmakers spraken verder met de voormalige nummer twee van Wikileaks, Daniel Domscheidt-Berg, WikiLeaks-journalisten en hackers die strijden voor meer transparantie.
De documentaire van een uur vertelt in chronologische volgorde het verhaal van de controversiële website. Van de oprichting in 2006 tot en met de recente openbaarmaking van honderdduizenden geheime diplomatieke en militaire stukken.

Vandaag oordeelde een Britse rechter dat Julian Assange mag worden uitgeleverd aan Zweden. Dat land wil hem berechten wegens seksuele intimidatie. Assange is onmiddelllijk tegen dit besluit in beroep gegaan.

Wie WikiLeaks wil steunen kan sinds kort terecht in de Wikileaks-webwinkel. Daar zijn onder andere shirts (zie foto), tassen, petten, buttons, paraplu’s, sjaaltjes, en iPad-hoesjes te bestellen. De webshop is opgezet in samenwerking met het Duitse Spreadshirt.

Lees ook:WikiLeaks-oprichter Julian Assange opgepakt
Lees ook:Canada roept op tot moord op WikiLeaks-oprichter
Lees ook:WikiLeaks oprichter krijgt prestigieuze vredesprijs
Lees ook:Interview met WikiLeaks oprichter Julian Assange (liveblog Guardian)
Lees ook:Grote klopjacht op WikiLeaks

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Doc WikiLeaks: War, Lies and Videotape bij Discovery Channel

 1. screw

  Zéér scherp hoor NieuweMedia, deze docu is een kleine 14 dagen geleden al op de BBC geweest. De makers v.d. docu concentreren zich vooral op het vermeende gebrek aan talent voor sociale omgang van Assange. Die verklaard over de informanten die gevaar zouden lopen dat “…ze erom gevraagd hebben…”, want van twee walletjes eten. Het enige dat echt duidelijk wordt is dat Wikileaks , net als alle andere media en instituten, ook gecorrumpeerd is geraakt door de macht. Over de PVV-financiering door ultra-rechtse zionisten, die Wilders’advocaat betalen, tot joodse lobbyisten in de VS, heeft de BBC óók onlangs een docu uitgezonden die Nederland nog niet kent. U denkt waarschijnlijk goed geïnformeerd te zijn? Haha!

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Uitleg: WikiLeaks brengt misstanden naar buiten – Reformatorisch Dagblad | Dagelijks Nieuws

 3. Gert Meijboom Auteur

  Ga eerst eens een cursus lezen en schrijven volgen. Daarna mag je best proberen een recensie schrijven. Maar ik verwacht dat dat te hoog gegrepen is voor je.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: WikiLeaks oprichter krijgt prestigieuze vredesprijs | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>