Prijzen voor Nederlandse film gemaakt met mobieltje

Filmmaker Boris Gerrets heeft op het Beldocs Filmfestival in Belgrado de Fipresci Award gewonnen. De internationale jury kende de prijs toe aan Gerrets’ documentaire People I Could Have Been And Maybe Am. Gerrets maakt de film met zijn mobiele telefoon.

Gerrets kreeg eerder deze week ook al een eervolle vermelding tijdens het Hot Docs festival in Toronto. De film won eerder de prijs voor beste middellange documentaire op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en de prijs voor beste regie tijdens Visions du RĂ©el.

Boris Gerrets raakt in People I Could Have Been And Maybe Am bij toeval betrokken bij het leven van mensen die hij toevallig in Londen ontmoet. Hoofdpersonen zijn de Braziliaanse Sandrine, bedelaar Steve en zijn vriendin Precious en Gerrets zelf.

De film is geproduceerd door Pieter van Huystee Film. Hier een trailer van de film.

Lees ook:Facebook-film wint vier Golden Globes | Ook Oscar-favoriet
Lees ook:Trailer film Steve Jobs vrij gegeven (video)
Lees ook:Primeur: VPRO maakt docu speciaal voor iPad | Touchdoc
Lees ook:Facebook weigert foto van tongzoenende vrouwen
Lees ook:Politie pakt daders massale diefstal smartphones Indian Summer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>