Startup toont meest gedeelde NL-nieuws op Twitter

De Nederlandse startup Popshared zegt een site ontwikkeld te hebben die de koppen van de 75 belangrijkste Nederlandse nieuwssites en weblogs rangschikt op basis van het aantal retweets dat de artikelen genereren.

Bezoekers van de site kunnen in vijf rubrieken (Nieuws, Economie, Marketing, Mobile en Tech) zien welk nieuws het meest gedeeld is op Twitter. Dagelijks volgt de site duizenden artikelen die worden gepubliceerd door de meest bezochte websites van Nederland.

Door de artikelen te rangschikken op basis van het aantal retweets, wil de site een transparant beeld schetsen van nieuws dat bezoekers van de sites belangrijk genoeg vinden om te delen met hun volgers op Twitter.

Bezoekers van Popshared kunnen zowel per categorie als per site bekijken welke headlines de meeste retweets genereerden. De 15 sites die de meeste retweets genereren zijn volgens Popshared Nu.nl Tech, Frankwatching, Emerce, Dutchcowboys. Marketingfacts, Nu.nl, Hyped.nl, Nu.nl Economie, Webwereld, iPhoneclub, Tweakers, NRC, OneMoreThing, RTL Nieuws en NOS Nieuws (15)

Volgens de initiatiefnemers is het opvallend dat één van de grootste nieuwssites, Telegraaf.nl, nauwelijks retweets weet te genereren. Verder valt op dat websites die schrijven over marketing en tech juist relatief veel retweets ontvangen en dat Nu.nl drie keer wordt genoemd, terwijl het één portal is. Verder ben ik benieuwd hoe Popshared omgaat met nieuwssites, blogs die buiten de top 75 vallen, maar wel veel retweets genereren. En wat doet Popshared met nieuws dat via Twitter verspreid wordt?

 

Lees ook:Forse stijging aantal bezoekers lokale nieuwssites Wegener
Lees ook:RTL gaat met website Buienradar aan de haal
Lees ook:AOL koopt Huffington Post | Big deal tijdens de Super Bowl
Lees ook:Weblogs: het domein van racisten en eencelligen
Lees ook:Google gaat strijd aan met internet-vervuilers

1 Reacties // Reageer

One thought on “Startup toont meest gedeelde NL-nieuws op Twitter

  1. jessica

    Dat is waar , maar veel mensen weey niet wat te doen op twitter

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>