Veel meer Nieuwjaarswensen via social media | verdubbeling mobiel dataverbruik

Op het piekmoment tijdens Oudjaarsnacht, tussen 10 uur ‘s avonds en vier uur in de vroeg ochtend, is de hoeveelheid mobiele dataverkeer verdubbeld.

De drie grote mobiele operators KPN, T-Mobile en Vodafone verwerkten twee keer zo veel nieuwjaarswensen via social media dan een jaar eerder.

De toename van het mobiele dataverkeer komt doordat er meer wensen worden verstuurd via Twitter en Facebook. Ook worden mobiele berichtjesdiensten, zoals Whatsapp, daarvoor meer gebruikt.

Mobiele data

In totaal werd er 9,7 terabyte aan data mobiel verstuurd. Via T-Mobile 6,2 terabyte en via KPN 3,5 terabyte. Dat is net zo veel als het downloaden van twee miljoen mp3′tjes.

Exacte cijfers van Vodafone zijn niet bekend, maar de provider spreekt wel van een verdubbeling van het mobiele dataverkeer.

Sms’en en bellen

Er werd wel minder gebeld om elkaar het beste te wensen. In totaal werden er vannacht 20,2 miljoen gesprekken gevoerd. Vorige jaar waren dat er nog 20,5 miljoen.

Ook werden er minder sms’jes tijdens de jaarwisseling verstuurd. Afgelopen nacht werden er via KPN, T-Mobile en Vodafone bijna 78 miljoen sms’jes verstuurd. Vorig jaar waren dat er nog ruim 84 miljoen.

Lees ook:Tweet-record tijdens EK-finale
Lees ook:Minder iPads verkocht door verkoopboost Kindle Fire
Lees ook:Massale reacties na 1e Tweet Beyoncé
Lees ook:Mobiele abonnementen met breedband meer dan verdubbeld
Lees ook:Vodafone-klanten weer mobiel: storing voorbij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>