Mobiele abonnementen met breedband meer dan verdubbeld

Het aantal mobiele abonnementen met breedband is vorig jaar met 60 procent gestegen van 5 miljoen naar 8,2 miljoen. Dit blijkt uIt de Marktmonitor 2011 van de OPTA.
Ook het dataverbruik per abonnement nam flink toe. Het aantal bytes dat consumenten versturen met hun mobiel is in één jaar tijd praktisch verdubbeld van 3,2 petabyte in het eerste halfjaar van 2010 naar 5,9 petabyte in het eerste halfjaar van 2011.

Bundels

Zeventig procent van de huishoudens neemt twee of meerdere diensten van één aanbieder af in een bundel. Dit zijn 5,2 miljoen huishoudens. Ongeveer 37 procent van de huishoudens (ruim 2,7 miljoen) neemt halverwege 2011 triple play af; breedbandinternet, vaste telefonie en televisie in één pakket. Dit was medio 2010 nog 30 procent. In een jaar tijd hebben dus een half miljoen huishoudens voor triple play gekozen via kabel, DSL of glasvezel.

Voor het eerst constateert OPTA een daling in het aantal verstuurde sms-berichten. In de tweede helft van 2010 werden nog bijna 6 miljard sms’jes verstuurd, de eerste helft van 2011 waren dit er ruim 5,7 miljard.

Lees ook:Meer vaste telefoonaansluitingen door groei internetbellen
Lees ook:Duitse omzet e-commerce stijgt met 18 procent
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire
Lees ook:Economisch tij geen belemmering aankoop 2e tablet
Lees ook:Smartphones verslaan tablets en laptops

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mobiele abonnementen met breedband meer dan verdubbeld

  1. Ben

    Mensen zien ook overal geld in

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>