Alert Online: campagne voor veilig internetgebruik

Vandaag start de campagne Alert Online van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voor een veilig internetgebruik.

De 10-daagse campagne waarschuwt consumenten en bedrijven om veilig online te gaan en geeft op de speciale website ook tips onder meer over het aanmaken van een goed wachtwoord, omgaan met malware en het omgaan met online privacy.

Ook radiospotjes en advertenties zijn onderdeel van de campagne. Verder besteedt het Jaarcongres van het Platform voor de Informatiesamenleving ECP aandacht aan het thema. Er is onder meer aandacht voor  ‘consumerization’, de veiligheid van iPads, iPhones en andere mobiele apparatuur die werknemers zowel privé als voor het werk gebruikt. Prins Willem-Alexander is ook bij het congres aanwezig.

Lees ook:Grootschalige controle politie op smartphone in auto
Lees ook:Nieuwe iPad verkoopklapper
Lees ook:Beter: online community voor jonge mensen met kanker
Lees ook:Apple werkt aan ‘sterke’ opvolgers van iPhone en iPad
Lees ook:Doneer je profiel aan Artsen zonder Grenzen | Social media voor noodhulp

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alert Online: campagne voor veilig internetgebruik

  1. Jack

    Een veilig internet begint bij een veilige website. Klinkt logisch maar dat is het vaak niet. De basis is een veilig en stabiel CMS.
    Laat een website maken, maar dan wel veilig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>