Utrecht koopt het meeste online

De eerste zes maanden van dit jaar bestelden Nederlanders gemiddeld bijna vijf keer iets online. Dat is een stijging van zeven procent in vergelijking met dezelfde periode 2011.

Dit meldt de Telegraaf na berichtgeving van Metro die zich baseert op onderzoek van pakketbezorger PostNL.

Eerder bleek uit de Thuiswinkel Markt Monitor dat de omzet van het webwinkelen in de eerste helft van dit jaar is stegen tot 4,61 miljard euro, dat is en toename van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Utrechters bestellen het meeste via het web, heeft PostNL onderzocht. Vorig jaar was dat nog Almere en het jaar daarvoor Houten.

Opvallen in de Top 15 zijn de kleine dorpjes: Eelderwolde in Drenthe en Hemmen in Gelderland. PostNL heeft blijkens de berichtgeving daar geen verklaring voor.

Lees ook:300 miljoen smartphones verkocht | Markt lang niet verzadigd
Lees ook:Verkoop 1 miljoen Lumia-telefoons zet Nokia niet op winst
Lees ook:Duitse omzet e-commerce stijgt met 18 procent
Lees ook:Elke minuut wordt er 48 uur aan video geupload naar YouTube
Lees ook:Ruim driekwart van de Nederlanders winkelt online

1 Reacties // Reageer

One thought on “Utrecht koopt het meeste online

  1. gold price

    Volgens Koster heeft een winkel op Facebook meer effect dan een ‘gewone’ webwinkel. Het bedrijf baseert zich onder andere op de verwachting van onderzoeksbureau IDC, dat binnen vijf jaar 10 tot 15 procent van alle consumentenverkopen binnen Facebook worden gerealiseerd. “En wie vindt een webwinkel nog? Je moet zoveel investeren in advertenties om vindbaar te zijn”, stelt de oprichter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>